Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Kampaaja
Kosmetologi
Parturi
Koulutuksen laajuus: 
180
osaamispistettä
Koulutus lyhyesti: 
Parturi, kampaaja ja kosmetologi. Yhteishaussa seuraavaksi keväällä 2019: Kankaanpää, Kokemäki.

Koulutustiedot

Koulutuksen sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat opiskelevat tiimeinä. Opiskelu tapahtuu tekemällä oppien ja on käytännönläheistä. Tavoitteena on luoda puhtaasti luokaton ja osaamiseen perustava koulutusmalli, joka perustuu tiimioppimiseen. Yhä useampi opiskelija suorittaa tutkinnon osaamisperusteisella tiimitoimintamallilla. Opetuksessa hyödynnetään sähköisiä päiväkirjoja ja pilvipalveluja teoriatehtävien tekemisessä ja tehtävien palautuksissa.

Opiskelijat opiskelevat esimerkiksi hiusten hoitoa ja muotoilua sekä parran muotoilua, ihon hoitoa, kauneudenhoitoa sekä tuoteneuvontaa. Lisäksi tutkintoon sisältyy peruskoulusta tuttuja aineita kuten äidinkieli, matematiikka, fysiikka ja kemia sekä vapaasti valittavia opintoja.

Alan opiskelijat ovat olleet työssäoppimassa erilaisissa parturi-kampaamoissa ja kauneusalan yrityksissä Suomessa ja Euroopan erimaissa kuten Virossa, Unkarissa ja Irlannissa.

Valmistumisen jälkeen alan opiskelijat ovat siirtyneet suoraan työelämään tai jatko-opintoihin. Opiskelijamme ovat työllistyneet hyvin. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Jatko-opintomahdollisuuksia ovat esimerkiksi estenomin tai tradenomin tutkinnot.

Koulutus paikkakunnittain

Kankaanpäässä opiskelijoiden oppimisympäristönä toimii Parturi-kampaamo Helmi ja Kauneushoitola Helmi.

Kokemäellä opiskelijoiden oppimisympäristönä toimii Sataedu Salongit.

Opiskelu aidossa työympäristössä

Parturi-kampaamoissa ja kauneushoitoloissamme Kokemäellä ja Kankaanpäässä opiskelijamme tekevät aitoja töitä asiakaspalvelupäivinä. Alan opiskelijat järjestävät myös tilauksesta hemmottelupäiviä ystäville tai työporukoille. Asiakastyöt valmentavat opiskelijoitamme työelämään, lisäävät käytännön osaamista ja antaa mahdollisuuden harjoitella asiakaspalvelua.

Oppilaitoksemme myymälöissä on myytävänä ihon ja hiusten kotihoitoon laadukkaita hyvinvointituotteita. Myymälässä saa ohjausta tuotteiden valinnassa ja ohjeet kotikäyttöön. Tuote- ja tarviketarjonta vaihtelee toimipaikoittain ja kausittain. Myynnissä myös ehostustuotteita.

Kustannukset

Aloittavan opiskelijan kustannukset: Työasut 50-90 euroa, työjalkineet 60 euroa, työtarvikepaketti noin 250–500 euroa, pitkien hiusten kampausharjoituspää noin 70 euroa.

Jatkavilla opiskelijoilla myös mahdollisia työtarvike- ja oppimateriaalikustannuksia.

Tutkinnon muodostuminen

Koko tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp)

Hius- ja kauneudenhoitoalojen perustutkinnot yhdistyivät 1.8.2018. Uudeksi tutkintonimikkeeksi tulee hius- ja kaudenhoitoalan perustutkinto. Julkaisemme tutkinnon sisällöt, kun ne tulevat Opetushallituksesta.

Yhdistelmäopinnot

Ammatilliseen perustutkintoon voi sisällyttää lukion kursseja tai sen ohessa voi suorittaa ylioppilastutkinnon. Ammatillisten opintojen täydentäminen lukio-opinnoilla tai ylioppilastutkinnolla tarjoaa mahdollisuuden parantaa jatko-opintovalmiuksia sekä vahvistaa työelämässä tarvittavaa osaamista.

Osaamisala: