Autoalan perustutkinto

Ajoneuvoasentaja
Koulutus alkaa: 
06.08.2018
Koulutuksen laajuus: 
180
osaamispistettä
Koulutus lyhyesti: 
Ajoneuvoasentaja osaa huoltaa ja korjata asiakkaan ajoneuvon. Koulutuksesta valmistuneilla on monipuolinen osaaminen ja hyvät asiakaspalvelutaidot. Tutustu toimipaikkojen erikoistumisvaihtoehtoihin!

Koulutustiedot

Koulutuksen sisältö

Autoalan perustutkintoa opiskeleva suorittaa Sataedussa autotekniikan osaamisalan, ajoneuvoasentajan tutkinnon. Ajoneuvoasentaja osaa huoltaa ja korjata asiakkaan ajoneuvon.

Koulutus antaa monipuolisen osaamisen alalle ja hyvät asiakaspalvelutaidot. Autoalalla työskentelevän on tärkeää osata asiakaskeskeinen, työturvallinen ja ympäristövastuullinen työskentelytapa. Koulutuksessa opitaan tekemään työtä erilaisissa ympäristöissä ja muuttuvissa oloissa.

Alan opiskelijoilla on myös mahdollisuus erikoistua paikkakunnittain.

  • Kankaanpäässä opiskelijat voivat erikoistua halutessaan raskaskoneasennukseen, joka sisältää enemmän hitsaus- ja koneistustaitoja kuin tavallinen ajoneuvoasentajan koulutus.
  • Kokemäellä opiskelijat syventävät osaamistaan asiakaspalvelussa ja yrittäjyydessä Sataedu Korjaamo -toiminnan kautta. Katso Korjaamon oma video alta.
  • Ulvilassa opiskelijat voivat erikoistua halutessaan kuorma-autojen huoltoihin ja korjauksiin.

Autoalalta työllistytään mm. ajoneuvojen huolto- ja korjausyrityksiin, autoliikkeisiin, varaosamyyntiin, kuljetusliikkeisiin sekä teollisuuden prosessi- ja kunnossapitotehtäviin.

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä saat autoalan perustutkinnon opetussuunnitelmasta.