Artesaani, suuntautumisalana sisustus

Artesaani
Koulutus alkaa: 
10.08.2017
Koulutuksen laajuus: 
180
osaamispistettä
Koulutus lyhyesti: 
Mielenkiintoinen ammatti monipuoliselta sisustusalalta oppisopimus- tai monimuotokoulutuksena. Työskentele esimerkiksi alan asiakaspalvelussa, myynti- tai sisustustehtävissä. Oppisopimuskoulutusta voidaan järjestää myös yrittäjälle.

Koulutustiedot

Koulutuksen sisältö

Mielenkiintoinen ammatti monipuoliselta sisustusalalta oppisopimuskoulutuksena tai monimuotokoulutuksena.

Asuntojen arvon kasvaessa sisustusalan taitoja tarvitaan yhä enemmän. Sisustusalalla voi toimia myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä, erilaisten tilojen sisustajana tai yrittäjänä.

Työskentely sisustusalalla edellyttää kykyä ja halua toimia ihmisten kanssa, oma-aloitteellisuutta, vastuullisuutta, ideointikykyä ja kädentaitoja. Sisustusalan työpaikkoina voivat olla esimerkiksi sisustusalan liikkeet, rautakauppojen sisustusosastot, huonekaluliikkeet, kangaskaupat, keittiökalustemyymälät ja -valmistajat, rakennus- tai maalausliikkeet, verhoomot ja ompelimot sekä messutoimistot.

Sisustusalan koulutuksessa perehdytään muun muassa eri sisustusmateriaalien käyttöön ja hoitoon, asiakaslähtöisten projektien hallintaan ja kustannustietoisuuteen sekä työturvallisuuteen.

Koulutus on oppisopimuskoulutusta tai monimuotokoulutusta ja sen aikana suoritetaan artesaanitutkinto, osaamisalana sisustus. Opiskelu on käytännönläheistä tarjoten laaja-alaiset valmiudet alalle, jossa voi toteuttaa itseään monipuolisesti.

Koulutus on tarkoitettu jo alalla työskenteleville tai alalle haluaville. Tutkinnon suorittaneet työllistyvät sisustusalalla esimerkiksi asiakaspalvelussa, myynti- tai sisustustyössä. Koulutuksessa täydennetään osaamista tai valmistutaan kokonaan uuteen ammattiin suorittamalla käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinnon, ympäristön suunnittelun ja rakentamisen osaamisalalla. Oppisopimuskoulutusta tai monimuotokoulutusta voidaan järjestää myös yrittäjälle.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Suuri osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla, käytännön työtehtävissä, joita täydennetään opinnoilla oppilaitoksessa.

Perustutkinnon suorittaminen oppisopimuksella tai monimuotokoulutuksena kestää noin 2 vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Tietopuolisia opintoja oppilaitoksessa on keskimäärin 8 päivää kuukaudessa.

Tutkintotilaisuudet järjestetään työelämälähtöisesti. Lähiopetus järjestetään Kokemäellä.

Tavoitteena on koulutuksen aikana suorittaa aikuisten ammatillisena näyttötutkintona käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani, ammattialana sisustus, osaamisalana ympäristön suunnittelu ja rakentaminen.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖJÄ:

 •  Tyyli- ja arkkitehtuurihistoria
 •  Värioppi
 •  Projektio- ja perspektiivioppi
 • Esitystekniikka ja portfolio
 • Asiakaspalvelu- ja myyntityö
 • Sisustussuunnittelu
 • Pintakäsittely (kaluste ja sisäpinnat)
 • Sisustustekstiilit
 • Stailaus
 • Työssäoppiminen
 • Tutkintotilaisuudet

Koulutus alkaa 10.8.2017 etäpäivälle annettavilla tehtävillä ja ensimmäinen lähipäivä 17.8.2017.