Viikonloppujen ohjelmaa Saksassa

Guten Morgen, Guten Tag & Guten Abend! 


Kuva
Täällä kirjoittelee Alina ja Samppa. Myös meidän matkamme Saksaan sujui hyvin. Olemme molemmat matkustelleet jo aikaisemmin, joten lentäminen ei ollut enää meille niin jännittävää puuhaa kuin kanssamatkaajillemme. ;)

Työskentelemme molemmat Edeka nimisessä ruokakauppaketjussa. Työpaikalle kuljemme julkisilla busseilla. Suomen päässä tämä kulkeminen bussilla herätti monia kysymyksiä Jämijärviläiselle plikalle, että mitä jos jää väärälle pysäkille tai menee väärään bussiin yms.  Onneksi kävimme työpaikallani jo etukäteen yhteyshenkilömme Karl-Heinzin kanssa, joten bussilla kulkeminen tuli tutuksi ennen töiden alkua. Turhaan sitä jännitti, ihan helppoa se on. Vaikka väärälle pysäkille on jääty, ja väärällä bussilla menty niin aina ollaan kuitenkin töihin päästy (lähes ajoissa)!


Täällä normaali työaika työntekijöillä on 9 tuntia.  Onneksi me työskentelemme harjoittelussamme kuitenkin Suomen kaupan-alan tuntien mukaan, eli 6 tuntia päivässä. Päivä alkaa saksalaisilla jo aikaisin aamulla. Monet syövät täällä aamupalansa kahviloissa tai ottavat sen mukaan työpaikalle.


Ensimmäisenä viikonloppuna saimme kaupunkikierroksen kahdelta paikalliselta opiskelijalta. 
Toisena viikonloppuna Karl-Heinz vei meidät katsomaan Itä- ja Länsi-Saksat erottanutta muuria.  Tämän jälkeen matkamme jatkui historialliseen pikkukaupunkiin nimeltä Goslar. Kävimme syömässä mahamme täyteen herkullista ruokaa ja sen jälkeen pieni katsaus upeaan kaupunkiin, jossa on paljon vanhoja rakennuksia.  Tällä hetkellä vietämme jo kolmatta sunnuntaitamme täällä Braunschweigissä. Kolme viikkoa on siis jo mennyt, ja enää kaksi on jäljellä. Aika kuluu nopeasti ja viikonloppuisin on paljon erilaista ohjelmaa. Tänä viikonloppuna menimme käymään Wolfsburgin Autostadtissa, joka on Volkswagenin tehtaan vieressä sijaitseva "puisto", jossa on esillä kaikkien Volkswagen-konsernin automerkkien eri malleja tyylikkäissä palviljongeissa. Autostadtissa on myös suuri vanhojen autojen museo, sekä useita eri ravintoloita.  Autostadtin vieressä sijaitsee myös useiden eri vaatemerkkien outlet-liikkeiden rypäs. Tyhjin käsin ei tarvinnut siis tältäkään reissulta lähteä. Itse Autostadt on varsinainen autoharrastajien unelmapaikka, eli jos vain sattuu matkustelemaan lähistöllä, on se ehdottomasti vierailun arvoinen!

- Alina Kiviharju & Samppa Harjula


Kirjoittaja: 
Samppa Harjula