Viikko 4 Lissabonissa
Neljäs viikko sujui työnpuolesta kuvausten suunnittelun merkeissä. Viikon aikana sain valmistella erilaisia versioita käsikirjoituksesta, milloin minkäkin olosuhteen puolesta. Keskiviikkona pidettiin palaveri jossa päätettiin että käsikirjoitukseen lisätään kertoja. Tällä viikolla katsoin paljon kohtauksia lempielokuvistani, joissa esiintyy kertoja, saadakseni ajatuksia. Käytin referenssinä mm. elokuvia: 500 days of summer, Fight club ja Amelié.

Toimistotunteja Lunetalla
  Loppuviikosta vihdoin päädyin yhtenäiseen ideaan ja kirjoitin käsikirjoituksen puhtaaksi.
Ongelmaa löytyi myös kohtauksesta, jossa tarvitaan hissiä. Lissabonissa hissit eivät ole hirveän yleisiä ja ne joita löytyy, ovat hyvin ahtaita ja täynnä peilejä. Viime hetkellä löytyi yksi sopiva, mutta sieltäkin tarvinnee peittää peili julisteilla.

Toimistotunnit eivät olleet matkani kohokohta. Toimistotunneilla alkoi aina vähän tylsistyttämään, sillä yhdeksän tuntia on pitkä työpäivä ja minulla ei ikinä ollut tarpeeksi työtä niin pitkäksi päiväksi, mutta ylimääräisen aikani käytin koulutehtävien tekemiseen, blogin kirjoittamiseen ja tällä viikolla erityisesti käsikirjoituksen hiomiseen. 

Neljännellä viikolla ilmat alkoivat lämpenemään ja hyppäsivät huimasti yli kahden kymmenen, loppuviikolla, jopa kolmeen kymmeneen asteeseen.  

Ulkona Lissabonin keskustasta on piilotettu aarre: Retro City niminen vintage liike. Aivan upea paikka! En ole Suomessa nähnyt yhtä hyvin varustettuja Vintage kauppoja. Sisustus oli aivan mahtava ja puhuin kaupaun omistavan naisen kanssa pitkät pätkät ennen kuin valitsin ostoksekseni pitkän fiftari puolihameen jota käytin ylpeänä töissä seuraavana päivänä. 

Retro City, Intendente, Lisboa
Perjantaina kävimme Bairro Alto alueella, joka on tunnettu Erasmus toiminnastaan ja halvoista baareista. Ilta vierähti aamu kuuten yllättävän nopeasti ja heti seuraavana aamuna olin varannut itselleni ja Allisonille (kämppis) paikat Erasmuksen viikonloppu Èvorassa-opiskelijamatkalle. Saavuimme asunnolle aamu kuudelta ja lähtö oli kahdeksalta. Enkä ollut edes pakannut. Ensimmäistä kertaa koko matkalla, huoneeni sänky oli niin mukava, että oli lähes mahdotonta nousta siitä. Ehdin nukkua puoli tuntia ennen lähtöä ja syödä jogurtin. Loppuviikonloppu oli aikataulutettu minuutilleen ja sisälsi paljon kävelemistä ja nähtävyyksiä 27 asteen lämmössä.


Erasmus vaihto-oppilaiden kanssa
Lauantaina kävimme katselemassa kivimuodostelmia Èvoran lieppeillä, keskiaikaisia kirkkoja, ihmisluukappelia, sekä Rooman valtakunnan aikaisia raunioita kaupungin keskustassa.
Kivimuodostelmat jotka ovat vanhemmat kuin Stonehenge


Èvoran ihmisluukappelissa


Koko Èvoran kaupunki on sulkeutunut keskiaikaisten muurien sisälle ja on tästä syystä suosittu turistikohde. 

Linnan muurien sisäpuolella
Yöelämää Èvorassa ei kyllä ole. Meidät vietiin ”yöklubille” joka oli kyllä ihan selvästi jonkun kellari. Ja ehdottomasti jonkun näköinen kalakellari (jos sellainen asia on olemassa), sillä siellä haisi hirveältä.


Härkätaisteluareenan muurilla
Seuraavana päivänä kiersimme keskiaikaisia linnoja kolme kappaletta, Èvoran lähimaastossa, sekä härkätaisteluareenan. Takaisin päin suunnattiin vasta sunnuntai yönä ja huonosti oli tullut syötyä koko viikonloppu. Ensimmäistä kertaa oli kyllä ihan hirveän heikko olo lähteä töihin maanantaina. Èvoran Rooman aikaiset rauniot

Kirjoittaja: 
Saara Sundelin