Viikko 2 Lissabonissa
Tällä viikolla olin jo toistamiseen Fnac kuvauksissa. Luneta kuvaa Fnacille expert zone nimisiä videoita, joissa esitellään ketjuun saapuvia uutuustuotteita. Tähän mennessä esittelyssä on ollut uusi Applen Ipad, apple kynä, Applen smart keyboard, sekä uusi Huawein älypuhelin. Nämä videot pyörivät Portigalin jokaisessa Fnac liikkeessä. Siksi on ollutkin niin jännittävää saada olla osana tekemistä.

Kun saavumme kuvauspaikalle, meillä on mukana kaksi isoa matkalaukun kokoista pakkia (toisessa kamerakalusto ja toisessa valokalusto), sekä jalusta ja slideri. Minua yleensä pyydetään kokoamaan kamerakalusto valmiiksi, kun joku muu valmistelee valoja. Sen jälkeen laitan äänen kuntoon ja kun kuvataan, kuuntelen kuulokkeilla, ettei nauhalle tule ylimääräisiä ääniä. Joita kyllä riittää, sillä videot kuvataan kaupan ollessa auki, joten kuvaus keskeytetään noin kymmenkunta kertaa (välillä enemmänkin), kun asiakkaat puhuvat äänekkäästi puhelimiin, vauvat itkevät, varashälyttimet piippaavat tai työntekijöiden radiopuhelimet möykkäävät.
Kun puheosuus on saatu nauhalle, pääsen kuvaamaan kuvituskuvia sliderilla, joka on mieleisintä puuhaa minulle, koko keikassa.

Keikkoja on ollut molemmilla viikoilla n. 2-3 ja kaikissa olen joko kamera-assannut tai kuvannut.

Arkisin vapaa-ajalla ei paljoa ehdi, työpäivät kestävät yhdeksästä kuuten (keikkapäivinä usein pidempään) ja matkustaminen kestää n. puoli tuntia per suunta. Joten kun saavun kotiin rättiväsyneenä, harvoin jaksan tehdä mitään ylimääräistä. Toisina päivinä olen käynyt kaupoilla, mutta kaikki enempi hauska, jää kyllä aina                                                                                                                     odottamaan viikonloppua.

Asuntoonkin totuin ennen pitkää ja nyt en edes pidä sitä kovin ihmeellisenä. Suihkuun en vieläkään kykene ilman suihkukenkiä ja metsästin tiskiharjaa monta tuntia eri kaupoista, jottei tarvitsisi tiskata rätillä, jota pidän hyvin ällöttävänä, mutta enää ne eivät tunnu elämää suuremmilta ongelmilta.


Loppuviikosta olin kuvaamassa toisissa kuvauksissa Orienten metroasemalla. Kiss niminen, uusi mainostoimisto järjesti tapahtuman julkistaakseen brändinsä. Metroaseman aulassa oli satiinivuode, jolla makasi kaunis prinsessa, vierellään kyltti jossa luki: "Kiss and save me"

Aamupäivän aikana ihmiset kävivät pällistelemässä tapahtumaa ja rohkeimmat antamassa suukkojakin. Aina kun prinsessa sai suukon, hän ojensi suukottajalle ruusun, lopulta prinsessa löysi mieleisen prinssinsä ja poistui tämän kanssa. 

Viikonloppuna vanhempani vierailivat Lissabonissa ja kävimme katselemassa nähtävyyksiä. Kävimme Ocenáriossa, Jardim Gulbenkianin puutarhassa, skyliftissä joen yläpuolella, sekä ostoksilla Columbossa. Viikonloppu liisi kuin siivillä, kun oli tuttuja käymässä.                                       
                                                         Äiti ja isä Skyliftissä joen yläpuolella

Lissabonin Ocenário

Lissabonissa on paljon nähtävää, mutta tuntuu, että aika ei riitä kaiken sen näkemiseen. (Onnekseni saan matkustaa jonkin verran työn puolesta.)
Ocenário oli oikein hieno. Lempiosani oli iso allas jossa uiskenteli haita pienempien kalojen seassa.
Oli myös pingviiniallas ja saukkoallas!


Jardim Bulbenkian garden Puutarha oli rauhaisalla paikalla, vaikkakin keskellä kaupunkia. Puutarhan tuuheat puska-aidat sulkivat ulos suurkaupungin pauhun ja mootoritien melun. Puutarhassa voi nauttia maisemista kesyjen sorsien ympäröimänä, käydä jäätelöllä puutarhan kahvilassa tai nauttia modernista taiteesta sisäpihalla sijaitsevassa museossa.       
Nutella pirtelö Ground burgerissa
Kävimme vielä syömässä Ground burger nimisessä ravintolassa jossa tarjoiltiin vain luomulihaa, sekä käsintehtyjä lisukkeita.                   
Kirjoittaja: 
Saara Sundelin