Työssäoppiminen Milanossa, yhdeksäs viikko

Viikko alkoi iloisissa tunnelmissa. Kaikki ovat innoissaan, että enää kaksi viikkoa jäljellä ja kohta pääsee kotiin! Ei sillä ettei täällä olisi ollut kivaa, mutta kotiin on kuitenkin aina mukava palata. Sen jälkeen kun on melkei kymmenen viikkoa nukkunut sohvalla, alkaa oma sänky kuulostaa maailman parhaimmalta asialta. Tottakai on myös hirveä ikävä kaikkia siellä Suomessa! Lisäksi oma kunnollinen tietokone, kunnon netti ja keittiö kaikilla herkuilla kuulostaa ihan luksukselta. Meidän netti on täällä ollut ihan onneton. Skypessä pystyy puhumaan kameran kanssa vartin ja siinä onkin sitten sen päivän data kulutettu. Väliaikaisesta ratkaisusta tulikin ilmeisesti pysyvä ja olen "hieman" ärsyyntynyt asiasta. Ilmoituksessa luvattiin kuitenkin kunnon netti, mikä oli meille se tärkein asia ja tottakai sitä ei sitten saanutkaan.
Aiemmin kuvaamani astetta karmivampi rakennus on nyt aika erilaisen näköinen
Töissä meni jo tututtuun tapaan mukavasti. Odotamme vieläkän Oculus Storen hyväksyntää qb:lle, mutta muuten asiat etenevät kivasti. Qb Tap on nyt ladattavissa Play Storesta. Teimme viimeiseksi sille kauppaan sivun, jota varten piti ottaa screenshotteja, tehdä ikoni sekä kirjoittaa kuvaus. Omiin hommiini on kirjoittaminen aika paljolti kuulunut, joten itse hoidin sen osion ja Sandra teki muut. Olemme peliin tyytyväisiä. Se on hauska, nopeatempoinen ja addiktoiva. Peliä on ladattu jo ihan mukavasti ja on kiva kuulla hyviä arvosteluja. Jos haluaa, niin pelin voi ladata täältä. Loppuviikko kuluikin alkuperäisen qb:n parissa. Sandra alkoi tekemään projektia kellolle, joten mun hommaksi tuli tehdä uusia tasoja qb:hen. Sain suunniteltua sisällön seuraavalle kahdelletoista tasolle ja niistä sain kolme jo melkein valmiiksi. Vielä täytyy Gearilla testailla ja hiukan hienosäätää vaikeustasoa, mutta muuten ne ovat melko valmiita. Viikko kului ehkä hieman nopeasti, koska mieheni Juhan oli tarkoitus tulla perjantaina tänne Milanoon ja olen sitä viimeiset yhdeksän viikkoa odottanut.


Perjantain sainkin vapaaksi, koska Luca oli tyytyväinen tekemääni työhön ja olin ollut yhtenä lauantainakin hommissa. Olimme Juhan kanssa molemmat tyytyväisiä, että pääsimme viettämään hieman aikaa kahdestaankin. Illalla kävimme Lucan, Juhan, Villen ja Sandran kanssa pizzalla. Siitä lähdimme hieman istumaan iltaa baariin, jolloin Elenakin liittyi seuraamme. Kävimme myös yhdessä ns. saksalaisessa baarissa, joka on niitä harvoja paikkoja täällä Milanossa, mistä saa siideriä. Ilta meni mukavasti ja lopuksi päädyimme vielä kämpille hieman höpöttelemään ennen nukkumaan menoa.
Kyllähän nyt pizzan kanssa pitää skumppaa olla
Lauantaina kävimme Juhan ja Sandran kanssa Duomon katolla. Se kuitenkin on Milanon suurin nähtävyys, joten pitihän se nyt kokea. Onneksi meillä ei jonottaminen kestänyt kuin n. 20 minuuttia. Joinakin päivinä saattaa joutua jonottamaan monta tuntia, jos haluaa päästä katolle katsomaan maisemia. Katolta näki melko pitkälle, vaikka päivä olikin pilvinen. Kuulemma kirkkaalla päivällä katolta voi nähdä hyvin vuoristolle asti, mutta meillä ei käynyt ihan niin hyvä tuuri. Duomo on erittäin yksityiskohtainen ja näyttävä katedraali, joten katseltavaa olisi riittänyt hyvin vaikka loppuviikoksi. Lopun päivää kulutimme shoppaillen ja rentoutuen. Sunnuntaina oli pakko päästä edes hetkeksi ulos, joten suuntasimme jäätelölle omaan kantapaikkaamme. Siellä on palvelu aina ystävällistä ja jätskit hyviä. Kohta alkaakin jo viimeinen viikko ja saa jännittää kotiinpaluuta.

Kirjoittaja: 
Unknown