Työssäoppiminen Milanossa, seitsemäs viikko

Tällä viikolla päästiin vihdoinkin uuden projektin kimppuun. Tehtävänä oli aloittaa uuden peliprojektin suunnittelu. Juttelimme ensin Lucan kanssa projektista, koska hän on työskennellyt sen parissa jo monta vuotta. Saimme tietää peliin tulevan tarinan noin suurinpiirtein, mutta kaikki yksityiskohdat ovat vielä suunnittelematta. Meillä onkin nyt haasteena täyttää aukot ja tehdä pelistä mielenkiintoinen. Projektin ei kuitenkaan ole tarkoitus tulla valmiiksi työssäoppimisemme aikana, joten eitarvitse stressata, että tarvitsisi saada kaikki nopeasti valmiiksi.

Saimme myös hyviä uutisia edelliseen projektiimme liittyen. Se ei ole vielä kaupassa näkyvissä, mutta kiinnostusta peliin on tullut jo monilta tahoilta. Lucalla oli haastattelupyyntö ja pääsimme Sandran kanssa vastaamaan muutamaan kysymykseen. Oli hauskaa päästä kertomaan pelin tekemisestä, koska molemmat tykkäsimme tästä projektista ja osasimme jopa vastata melko järkevästi haastattelukysymyksiin.
Loppuviikko sujuikin uuden projektin parissa. Monimutkaisen pelin suunnittelu on yllättävän vaikeaa. Tarina ei ole meidän oma, joten meidän pitää pystyä mukautumaan toisen henkilön visioon ja saada aikaiseksi sellaista, joka miellyttää kaikkia projektiin osallistuvia. Suunnittelu on kyllä ollut kivaa ja onneksi sitä ei ole tarvinnut tehdä yksin. Ollaan työskentelty Sandran kanssa tiiviisti yhdessä ja Lucan kanssa pidetty pieniä kokouksia, kun on ilmennyt jotain kysyttävää.

Viikonloppu sujui nopeasti. Ohjelmassa oli taas hieman shoppailua, koska tämän viikonlopun jälkeen on enää kaksi jäljellä ja suurin osa tuliaisista on vielä hankkimatta. Alkaa pieni paniikki iskemään. Vaikea kuvitella, että on jo seitsemän viikkoa kulunut ja kohta on aika lähteä takaisin Suomeen. Onneksi on vielä muutama viikko jäljellä,  joten meillä on vielä aikaa tehdä kaikkea kivaa. Viikonloput onkin jo melko täynnä suunnitelmia, koska viikolla töiden jälkeen ei kuitenkaan jaksa tehdä mitään. Kaikki Suomessa kuvittelevat, että olen täällä ns. lomalla ja ehdin kiertämään kaikki nähtävyydet ja tekemään viikonloppureissuja muuallekin. Todellisuus on kuitenkin päinvastainen. Alussa suunniteltiin hirveästi kaikkea, mutta harvoja asioita ollaan ehditty toteuttamaan. En silti ole pettynyt siihen, koska on ollut tarpeeksi hauskaa ja jännittävää elää ihan normaalia arkea vieraassa maassa.

Lauantaina ja sunnuntaina käytiin Sandran kanssa hiukan shoppailemassa. Löysimme ihan uuden ostoskadun, jossa oli paljon erilaisia liikkeitä. Kävimme mm. Lushilla ja useassa vaatekaupassa. Olisi ollut paljon ostettavaa, mutta rahatilanne oli tällä kertaa hieman huono. Sovittiin, että mennään ensi viikolla uudestaan ja pidetään silloin kunnon shoppailupäivä, jotta saamme ostettua myös kaikki tuliaiset. Lushilta tarttui mukaan muutama kylpypommi. Sitä testasin jo lauantai iltana ja tuloksena oli ihanan sininen, eukalyptukselta tuoksuva kylpyvesi. Sunnuntai kului taas tuttuun tapaan rennosti. Kävimme hieman kävelemässä ja sain tehtyä viimeistä näyttöäkin. Kaiken kaikkiaan hyvä viikonloppu takana ja enää kaksi edessä.
kylpypommi

kylpyvesi pommin laittamisen jälkeen

Kirjoittaja: 
Unknown