Työssäoppiminen Milanossa, kuudes viikko

Taas on yksi viikko takana. Aloitimme tämän viikon jälleen qb:n parissa. Peli yritetään nyt saada nopesti julkaisukuntoon, koska olemme jo hieman jäljessä aikataulusta. Paljon ei olisi enää tehtävää ja kaikki pienetkin ongelmat on korjattu. Lehdistölle lähetettiin omat versiot, joista PlaySys on saanut jo positivista palautetta. Peli on kuulemma sopivan helppo ja addiktoiva, joten minun ja Sandran kenttäsuunnittelu on melko onnistunutta. Qb:n nettisivut ovat melkein valmiit. Itse olen toiminut siinä lähinnä suunnittelijana sekä konsultoivana osapuolena, mutta seuraamalla Sandran tekemisiä olen myös oppinut uutta.
Työpiste näyttää päivä päivältä kaoottisemmalta
Viikko sujui ehkä hieman hitaasti, koska kahtena päivänä Luca ei ollut paikalla. Onneksi häneltä loppuvat tämän viikon jälkeen luennot, niin töissäkin tulee olemaan  helpompaa. Peli saatiin vihdoinkin lähetettyä Oculus storeen. Nyt vain odotellaan, että se hyväksytään ja saadaan näkymään siellä. Torstaina aloin tekemään lisää tasoja lähinnä sen vuoksi, että oli hieman tylsää. Sandra teki qb tap-peliä, joka on tarkoitus tulla mobiilille ja on alkuperäiselle pelille kiva pieni lisuke. Osallistuin sen tekemiseen lähinnä designin kautta ja valmistelin hieman grafiikoita. Sandra taas hoiti koodaamisen itsekseen, koska sitä on kahden ihmisen vaikea tehdä samanaikaisesti. Nyt enää odotellaan, että Ville saisi meneillä olevan projektin valmiiksi, jotta kaikki pääsisimme siirtymään uusien asioiden pariin.

Torstaina Luca ja Elena olivat järjestäneet töihin hieman herkkuja tulevan pääsiäisen kunniaksi. Perjantai meillä olikin vapaata, vaikka ilmeisesti se ei olekkaan täällä oikea pyhäpäivä. Olimme silti tyytyväisiä ylimääräisestä vapaapäivästä, varsinkin kun Villelle tuli kavereita käymään viikonlopuksi. Perjantaina otimme Sandran kanssa rennosti. Edistyin hieman viimeisen näytön tekmisessä, vaikka lähinnä päivä kuluikin pelaillessa ja leffoja katsellessa.
Torstain tarjoilut työpaikalla + Ville ahkeroimassa
Valmiina viikonlopun viettoon
Lauantaina olikin hieman enemmän tekemistä. Lähdimme Sandran kanssa keskustaan katselemaan. Olin luvannut viedä tuliaisiksi Suomeen Ferrari-paidan, joten meidän tehtävänä oli löytää kauppa, jossa niitä myydään. Onneksi se ei ollut kauhean vaikeaa. Kauppa sijaitsee ihan Duomon tuntumassa näkyvällä paikalla. Sain ostettua paidan ja vaikka kaupassa olisikin ollut paljon muutakin katseltavaa, niin halusimme väen paljouden takia äkkiä ulos. Kävimme myös muissa kaupoissa katselemassa, mutta tällä kertaa mukaan ei tarttunut muuta. Lopun päivän tein näyttöä ja edistyinkin siinä hyvin. Enää alle kaksi kuukautta aikaa saada se valmiiksi, joten suurimman osan vapaa-ajasta joudun käyttämään sen tekemiseen. Haluan kuitenkin valmistua tänä keväänä, niin ehkä pääsisi vihdoinkin työelämään kiinni.
Legoista tehty Ferrari
Pääsiäinen kului melko rauhallisissa tunnelmissa. Vietimme aikaa kämpillä, koska suurin osa kaupoista ja muista paikoista oli kiinni. Ville ahkeroi silti töiden parissa. Luca on antanut hänen projektille melko vähän aikaa, joten Ville joutuu tekemään työasioita myös vapaa-ajalla. Itse tein taas hieman näyttöä, vaikka se onkin vähän hankalaa. Odotan koko ajan Iidalta grafiikoita peliimme, jotta saisin tehtyä siihen pelillisiä asioita. Toisen hoputtaminen ei ole kivaa, mutta meillä on vain vähän aikaa ja paljon vielä tehtävänä. Onneksi ehdin myös rentoutumaan ennen uuden työviikon alkamista.
Kirjoittaja: 
Unknown