Työssäoppiminen Milanossa, kolmas viikko

Aika on kulunut tosi nopeasti. Vaikea uskoa, että jo kolmas viikko on menossa. Toisaalta vielä on seitsemän jäljellä, joten ei olla edes puolessa välissä. Tämä  viikko alkoi mukavasti vapaapäivällä. Saimme tehdä rauhassa kouluprojekteja, koska iltaisin töiden jälkeen on yleensä niin väsynyt, ettei niitä montaa tuntia jaksa pakertaa. Maanantai oli muutenkin synkkä ja sateinen, joten täydellinen päivä istua sisällä koneen ääressä.

Tiistaina jatkui taas työt. Sandran kanssa teimme vielä samaa peliprojektia. Lähinnä hommat ovat enää pieniä korjauksia, koska uusia ideoita ei ole tullut. Luca kyllä mainitsi, että voisimme tehdä vielä lisää kenttiä, jos haluamme. Emme kuitenkaan halua tehdä tylsiä kenttiä, vaan lisätä aina uusia asioita, jotta jokaisessa kentässä olisi jokin juju. Tähän ei luovuus ainakaan tällä erää riittänyt. Itse kyllästyn melko nopesti ja tarvitsen koko ajan uutta, että mielenkiinto pysyisi yllä. Toivottavasti pääsisimme pian uuden projektin kimmppuun, mutta se on tälle viikolle epätodennäköistä, koska Luca on paljon poissa toimistolta. Saimme kuitenkin aikaseksi laittaa hahmolle äänet. Se oli projektin hauskin osuus, kun sai keksiä vuorosanat ja kääntää ne puheeksi fromtexttospeech-sivustolla.

Oma työpiste

Otin laukkuuni mukaani salmiakkia, koska ajattelin sen helpottavan koti-ikävää. Onneksi en ollut ehtinyt niitä vielä syömään, koska toimistolla muut työntekijät eivät olleet tätä suomalaista herkkua vielä maistaneet. Kuten arvata saattaa, ei salmiakki ollut kaikkien mieleen. Olisi pitänyt kuvata koko juttu, koska ilmeet olivat kyllä näkemisen arvoiset!

Saimme tällä viikolla vihdoinkin kutsut kirjoittamaan blogia. Olin itsekseni kirjoitellut jo valmiiksi ensimmäisen ja toisen viikon asiat, mutta vasta nyt pääsin laittamaan ne blogiin. Tajusin, että olisi ehkä pitänyt ottaa hiukan enemmän kuvia. En halua blogin kuitenkaan olevan mikään tylsä pelkkää tekstiä sisältävä, koska se ei kuvasta aikaamme täällä Milanossa. Töiden lisäksi ei ole mitään hirveän jännää vielä ehtinyt tekemään, vaikka suunnitelmia onkin paljon. Viime viikonlopun kelit olivat niin sateiset, ettei tullut lähdettyä muualle kuin työn vaatimiin paikkoihin.

Töistä lähdössä, hetki ennen sadetta

Viikko meni aluksi hieman histaasti, koska jäljellä oli enää hienosäätöä. Testailua oli paljon ja asiat joutui tekemään monta kertaa uudelleen ennen kuin oli tyytyväinen lopputulokseen. Perjantaina saimme kuitenkin suunniteltavaksi uuden ominaisuuden, mikä osoittautui kivaksi tehtäväksi. En ollut ennen kyseistä  ominaisuutta peliin tehnyt, joten pääsi taas oppimaan uutta. Varsinkin asioista, joita pitää ottaa huomioon ennen toteutusta. Onneksi pelin julkaisupäivä  lähestyy, joten kohta on uuden projektin aika. Asioita vaikeutti Lucan poissaolo, koska halusimme kysyä häneltä mielipiteitä ennen kuin teimme asioita, jotta ei  joutuisi tekemään niin paljoa uusiksi.

Viikonloppu kului laiskasti. Lauantaina satoi vettä, joten emme lähteneet minnekään vaan pysyimme koko päivän kämpillä. Sateen mukana tuli myös viileämmät ilmat, jolloin talvivaatteille olisi ollut käyttöä. En kuitenkaan niitä tajunnut ottaa mukaan, vaan päätin että en sitten ulkoile kylmässä säässä. Lauantai kului lähinnä pelejä pelaten ja skypetellen. Sunnuntaina ei enää satanut, joten päätimme Sandran kanssa lähteä hieman shoppailemaan. Keskustaan asti emme kuitenkaan viitsineet mennä, vaan jäimme asuntomme lähistölle pyörimään. Kävimme hieman isommassa tavaratalossa nimeltä Coin. Se oli kuitenkin aika lailla merkkivaatteiden ja -tuotteiden paikka, mihin opiskelijan varat eivät todellakaan riitä. Päädyimme käymään OVS:llä, joka on hieman halvempi vaateliike. Sieltä molemmat löysivät mieltäpiristäviä juttuja ja sai mennä takaisin kämpille hyvällä tuulella. Loppuilta menikin kuumassa vaahtokylvyssä kera viinin ja hyvän kirjan. Ehkä tämä viikko ei sitten loppuen lopuksi ollutkaan niin paha, mitä alussa kuvittelin.

Sunnuntai-illan rentoutuminen. Olispa kylpyamme kotonakin!
Shoppailureissun tulos
Kirjoittaja: 
Saija