Työssäoppiminen Milanossa, kahdeksas viikko

Viikko alkoi hieman huonoilla uutisilla. Oculus Storesta oli tullut vastaus laittamaamme peliin ja sitä haluttiin yksinkertaistaa. Ilmeisesti testaajana toiminut henkilö oli kokenut pelin liian vaikeaksi. Onneksi pelin helpottaminen onnistui kohtuu simppelisti ja ehkä seuraavalla kerralla peli menee muutosten kanssa heittämällä läpi. Muuten alkuviikko meni leppoisissa tunnelmissa. Jatkoimme tulevan pelin suunnittelua. Itse tein pari konseptikuvaa, mutta pääasiallisesti hoidan kirjoitus osuudet. Ne ovat minulle huomattavasti helpompia, koska olen hyvä ideoimaan, mutta huono näyttämään ideat visuaalisesti.
Työmatkamme varella sijaitseva puisto oli ihan täynnä talviunilta heränneitä ihmisiä
Keskiviikko illalla huomasin Lucan Facebook-päivityksen. Haastattelu aikaisempaa peliin liittyen oli julkaistu ja luettavissa. Jaoin heti päivityksen itsekin ja menin lukemaan haastattelun. Sandran ja minun nimien perässä luki pelinkehittäjät ja -suunnittelijat. Oli hieno tunne nähdä sellainen titteli omaan nimeensä yhdistettynä, koska se on kuitenkin tulevaisuuden unelma-ammattini ja siihen olen pyrkimässä. Keskiviikko oli siis oikea hyvänmielen päivä!
Näin parkkeeraat Milanossa oikeaoppisesti
Loppuviikko jatkui normaalisti. Torstaina teimme Villen kanssa kenttäsuunnittelussa yhteistyötä: Ville piirsi (sekä tietenkin samalla ideoi), kun minä taas tulkitsin omia suunnittelujani ja kerroin mihin kohtaan pitäisi tulla mitäkin. Yhteistyö sujui erinomaisesti ja saimme muutamia asioita suunniteltua jo melko pitkälle. Puhuin myös Lucan kanssa muutamasta peliin liittyvästä kysymyksestä ja saimme asioita selkeytettyä. Pelin suunnitteleminen on kyllä aikaa vievää ja välillä melko raskasta, mutta kuitenkin erittäin antoisaa puuhaa. Kun omille ideoille näytetään vihreätä valoa, niin saa aina syvällisemmin keskittyä niihin. Onneksi meillä on tullut paljon erilaisia ideoita, joten ollaan voitu heittää muutamia jo romukoppaan ja hioa vielä paremmiksi niitä hyviä.Viikonloppuna olikin taas vuorossa shoppailua. Lauantaina lähdimme melko aikaisin isolle ostoskadulle ja saimmekin kulutettua aikaa hyvin. Välillä veimme ostoksia takaisin kämpille ja kävimme syömässä. Sitten olikin suuntana keskusta. Kävelimme päivän aikana yli 20 kilometriä ja olimme paikoissa, joissa emme ennen olleet käyneet. Rahaa sai kulutettua ihan liian paljon, vaikka se taisikin olla päivän tarkoitus. Löysimme mm. pienen suklaa kaupan, jossa oli pieniä käsintehtyjä konvehteja erilaisissa lahjapakkauksissa. Sieltä saikin ostettua sopivasti tuliaisia vietäväksi. Liikkeen työntekijä luuli meitä venäläisiksi, mikä on suomalaiselle ihan absurdi ajatus. Eihän suomen kieli edes etäisesti muistuta venäjää. Sunnuntaina kävimme vain kävelemässä ja jäätelöllä, koska ilma oli hieno, emmekä halunneet koko päivää viettää sisätiloissa. Hieman jo alkaa jännittämään kotiin lähteminen, koska siihen on enää kaksi viikkoa aikaa. Lisäksi täällä ovat ilmat olleet suomalaiseen makuun erittäin kesäiset, vaikka monet täällä asuvat käyttävätkin vielä talvitakkia. Toivottavasti totumme nopeasti keliin kotona, koska yli kymmenen astetta kylmempi ilma ei kuulosta hirveän houkuttelevalta.
Meidän luotto jäätelömesta
Kirjoittaja: 
Unknown