Työharjoittelujakso Alankomaissa, osa 2

Ensimmäisenä päivänä kaiken matkustamisen jälkeen nautimme illallista ja kävin vielä tutustumassa työpaikkaani etukäteen. Työmatkani on erittäin lyhyt, ehkä vähän reilu kilometri. Sain koululta itselleni käyttöön polkupyörän työmatkoja varten, täällä Alankomaissa nimittäin pyöräillään paljon! Kello läheni melkein puolta yötä kun pääsin vihdoin nukkumaan. Nukuin ensimmäisen yöni hyvin ja seuraavana päivänä, joka minulla oli vapaapäivä soittelin videopuhelua kotiin ja kävin fillaroimassa kylillä.

Mun pyörä

Perus hollantilainen polkupyörä kunnon korilla varustettuna.

Keskiviikkona mulla oli ensimmäinen työpäivä. Työpäivä alkoi klo 8:30 paikallista aikaa ja aloitettiin kahvia/teetä juomalla. En muuten Suomessa ole juonut näin paljoa teetä, mitä täällä juon! En juo siis kahvia ollenkaan. Aamuhetken jälkeen siirryttiin töihin. Työnkuvaani tällä kertaa kuului tutustua kahvilatyöhön, joten pääsin tekemään erilaisia kahveja asiakkaille, kiillottamaan juomalaseja, haarukoita, veitsiä ja lusikoita sekä kattamaan varattuja pöytiä päivällistä varten. Pääsin myös aamun ensimmäiseksi hommaksi pesemään asiakasvessoja.

Pöytäkattaus High Tea -pöytävarausta varten.

Pöytä katettu päivällistä varten.

Uitsmijter de luxe (6€), lounasannos
Twaalf uurtje (6€), lounasannos
Päivä meni todella nopeasti. Kahvilan väki on aivan ihanaa ja ahkeraa. Kovasti haluaisivat kanssani keskustella, mutta englanti ei heiltä taitu, joten tyydyn kuuntelemaan hollannin mongerrusta, josta en tajua hölkäsen pöläystä. Onneksi joukossa kuitenkin on myös muutama englanninkielen taitaja, jotka toimivat tulkkeina tällaisissa tilanteissa. Olen päässyt myös opettamaan heille suomea. Eräs rakastunut poika halusi lähettää tyttöystävälleen ääniviestin "Minä rakastan sinua", ja se meni hienosti, todella hyvin osasi lausua. Tyttöystäväkin tykkäsi!

Seuraava työvuoro on iltavuoro, jolloin pääsen yhdessä kahvilan väen kanssa nauttimaan talon oman päivällisen. Lisäksi on tiedossa pieni pala kulttuuria.

- Johanna Ylinen
Kirjoittaja: 
Johanna Ylinen