Työharjoittelujakso Alankomaissa, osa 1

Sain sähköpostiini viestin, jossa ilmoitettiin, että sosiaali- ja terveysalan opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa viiden viikon työharjoittelujakso ulkomailla, Tanskassa tai Hollannissa. Olen aina haaveillut sellaisesta ja nyt siihen todellakin oli mahdollisuus, en siis epäröinyt oikeastaan hetkeäkään. Ilmoitin, että olen kiinnostunut ja pian sainkin jo täytellä papereita. Alankomaihin koulullamme on hyvät yhteydet ja ennenkin ollut yhteistyötä, joten päädyimme siis siihen vaihtoehtoon. Eikä ollut ollenkaan huono vaihtoehto!

Sain siis työpaikan kahvilasta nimeltään Grand Cafe Alleman, sijaitsee kaupungissa nimeltä Harderwijk. Kahvilassa työskentelee kehitysvammaisia, joko synnynnäisesti sairastavia tai onnettomuuden johdosta tulleen aivovamman seurauksena. Kahvilassa heitä ohjataan suoriutumaan omasta työstään.

Grand Cafe Allemanin terassi
Kahvilaa sisältä

Kahvilaa sisältä

Kerron hieman matkastani tänne Alankomaiden maaperälle. Matkustuspäiväni oli maanantai 1.6.2015 ja päivä oli pitkä. Aamulla heräsin jo kuudelta. Ensin matkustin junalla Parkanosta Tikkurilaan ja sieltä bussilla Helsinki-Vantaan lentokentälle. Lentoni Amsterdamiin Schipolin lentokentälle lähti klo 14:05 suomen aikaa. Lentoyhtiö oli KLM, Royal Dutch Airlines. Lento kesti 2,5 tuntia, nukuin melkein koko lennon ajan. Perillä Schipolissa olin noin klo 15:50 paikallista aikaa (Alankomaissa kello on tunnin jäljessä). Lentokentältä jatkoin matkaani junalla kohti Harderwijkiä, Amersfoortissa minun piti vaihtaa junaa. Junamatkoja jännitin, sillä olin varma, että menen väärään junaan. En mennyt, kaikki meni loistavasti ja juna-asemat olivat selkeitä. Kuuden jälkeen illalla olin perillä Harderwijkissä majapaikassani opettajan luona. Tina, opettaja, työskentelee Landsteden koulussa, joka myöskin on vaihtokoulumme. Minulla on täällä hyvät oltavat ja oma huone kattoikkunalla!


Lentokone, jolla lensin turvallisesti määränpäähän, Amsterdamiin Schipolin lentokentälle.

- Johanna Ylinen

Kirjoittaja: 
Johanna Ylinen