Tuulahdus Ranskaa

Terveisiä täältä Euroopan muodin ja ruokakulttuurin mekasta!
Matkamme alkoi kahden välilaskun ja usean passintarkastuksen saattelemana. Matkamme tarkoitus on ollut vierailla kahdessa eri kaupungissa ja hankkia opiskelijoillemme työssäoppimispaikkoja sekä tehdä kohteesta opas, josta löytyy pähkinänkuoressa oleellinen tieto kaupungista. Kaupungit, joissa olemme olleet ovat Romans-sur-Isere sekä Pont-De-Beauvoisin. Kohteet ovat kauniita pieniä kaupunkeja kaakkois-Ranskan vuoristoalueella.
Tänne kannattaa tulla jo pelkästään upeiden maisemien takia.
Ranskalaisesta kulttuurista muutama sana. Kaikkia tervehditään, rappukäytävässä vastaan tulevia, kaupasta lähdettäessä ja sinne mentäessä ja suojatietä ylitettäessä.
Ranskassa englannin kielen osaajia on harvakseltaan, joten suosittelemme muutaman paikallisen sanan osaamista, näin teet vaikutuksen paikallisiin.
Meidät yllätti paikallinen sää, eikä ehkä niin positiivisesti. Edellisellä viikolla elohopea oli huidellut +15c ja yli tietämillä ja nyt mittari näyttää +2c ja ilmasto on erittäin kostea. Vinkkinä Ranskaan talvikaudella matkustaville, varatkaa lämmintä vaatetta mukaan.
Mikäli croissantit avec marmeladi erittäin vahvan kahvin kera maistuu, niin suosittelemme mustan baskerin päähän sovittamista ja matkustamista Ranskaan.
Ps. Sammakon jalat  jäivät täälläkin kertaa maistelematta, mutta ehkä sitten ensi kerralla.
Terveisin Susanna ja Kaisa, Kankaanpään KV-yhdyshenkilö ja OPO

Kirjoittaja: 
Susanna Kyösti