Ranskan matka 5/6

Viikonloput olivat jokainen hyvin erilaisa. Opettajat halusivat meidät koteihinsa ja oppilaat halusivat olla meidän kanssa. Tylsiäkin päiviä silti riitti, koska kylä oli todella pieni ja vähän asukkaita.

Ensimmäisenä viikonloppuna olimme liikunnan opettajalla yhden yön. Päivät menivät melko nopeasti, koska tekemistä riitti. Autoimme ruoan laitossa ja pelasimme erilaisia pelejä. Illalla katsoimme vielä elokuvan. Seuraavana päivänä menimme opettajan ja hänen lapsensa kanssa Chamberyyn ostoksille, joka sijaitsee noin 30km kylästämme. Katsoimme myös Suomen ensimmäisen mm-jääkiekko pelin samana viikonloppuna.

Toisena viikonloppuna menimme Liiketalouden opettajan lapsen ja hänen 3 kaverin kanssa pelaamaan laaser sotaa. Pelissä olimme melko pimeässä rakennuksessa, missä oli suojia ja esteitä. Pelissä oli 2 hengen joukkueet eli yhteensä 3 joukkuetta. Pelin idea oli ampua toista vastustajaa rintaan, selkään tai olkapäihin joissa oli ''näytöt'' ja osuessaan vastustaja joutui pois pelistä 7 sekunniksi. Eli voittaja joukkue oli se, jolla oli eniten pisteitä. Vastustajaa osuessa sai 700 pistettä ja jos itseä osui, menetti 500 pistettä.

Kolmantena viikonloppuna olimme Grenoblessa, joka on kaupunki kahden vuoren välissä.
Olimme moottoripyöräpuolen oppilaan luona kolme yötä. Hän näytti meille paikkoja Grenoblessa ja yhtenä iltana istuimme hänen kaverinsa luona viettämässä iltaa. Viimeisenä päivänä menimme Grenoblen keskustaan katsomaan kun hän soitti bändinsä kanssa musiikkia. Kävimme myös samalla kiertelemässä keskustassa. Hänen vanhempansa olivat todella mukavia ja hauskoja.














Viimeisenä viikonloppuna olimme opettajan kanssa Valencessa ostoksilla ja kiertelemässä paikkoja. Olimme myös viettämässä iltaa muutaman vuoden minua vanhemman työkaverini luona hänen kavereidensa kanssa. Viikonloppu jatkui maanantaihin asti, koska Ranskassa se oli vapaapäivä. Menimme siis Lyoniin kavereiden kanssa autolla. Se oli viimeinen lomapäivä Ranskassa, joten viimeiset tuliaiset ja ostokset tuli ostettua.

Kävimme myös 3 kertaa kalassa ja saimme muutaman Karpin

- Toni Männistö

Kirjoittaja: 
Toni Holma