Ranskan matka 3/6

Maanantai aamuna 7.15 hyppäsimme bussiin, joka suuntasi kohti Grenoblea. Matkalla vaihdoimme kerran bussia, koska se ei mennyt suoraan Grenobleen. Bussimatka alkoi hyvin, koska kuski ei puhunut englantia, joten meidän ei tarvinnut maksaa lippua. 
Grenoblessa kävimme syömässä, koska emme ehtineet syömään aikaisen herätyksen takia. Seuraavaksi meidän piti ostaa junaliput, mutta lippuja ei myyty junassa. Hetken miettimisen jälkeen, menimme kysymään apua paikallisilta vartioilta, jotka päivystivät juna-asemalla ja he ohjasivat meidän juna-aseman vieressä olevaan rakennukseen, jossa myytiin lippuja. 

Pääsimme vihdoin junaan ja matka sujui hyvin. Jouduimme vaihtamaan kerran junaa, ja se olikin helpompaa kuin luulimme. Vihdoin pääsimme Le Pont de Beauvoisiin eli 5000 asukkaan kylään, jossa olimme seuraavat 4 viikkoa. 

Olimme hetken vähän huolissamme, koska lähetimme viestin Christophelle eli koulun rehtorille, että olemme 14.00 juna-asemmalla ja saapumiseen oli vain muutama minuutti kun hän vastasi. Viestissä hän kertoi, että Pascale niminen henkilö tulee hakemaan meidät, koska itse ei ole Ranskassa. Oletimme, että Pascale olisi ollut mies nimestä päätellen, mutta toisin paljastui. Siinä vähän pidättelimme naurua, kun yhtäkkiä joku nainen huusi autosta meille tervehdykset, kun odotimme kyytiämme. 

Menimme siitä suoraan käymään työpaikoillamme. Minun työpaikka oli tehdas nimeltä R.F.F eli Robinet Frigorifigue Francais. Kävimme kaikki laput ja allekirjoitukset läpi ja sovimme kyydeistä, koska työpaikalleni oli n.3km matkaa. Työajakseni päätettiin 8-17, mutta yllättävää oli, että ruokatuntini oli 2 tuntia eli 11.30-13.30. 
Työpaikkavierailun jälkeen, menimme asuntolalle, jossa yövyimme arkipäivät. Kävimme myös kiertelemässä koululla ja löysimme moottoripyöräalalta yhden oppilaan, joka oli 2 viikkoa sitten tullut Kankaanpäästä vaihdosta takaisin Ranskaan. 

- Toni Männistö
Kirjoittaja: 
Toni Holma