Ranskan matka 2/6

Hotelli ei ollut aivan kylän keskellä ja kävelymatkaa kylään oli noin kilometri. Ensimmäisenä iltana kävelimme kylään ja hieman huvittuneina katsoimme ihmisiä joiden naama oli aivan auringon polttama. 

Seuraavana päivänä lähdimme aamupalan jälkeen laskettelurinteitä kohti. Keli oli mitä parhain, aurinko paistoi siniseltä taivaalta.

Rinteet olivat pitkiä kuten odottaa saattoi, joten tuolihississä istuminen tuli myös tutuksi.
Maisemat olivat todella hienot 3600 metrin korkeudessa.


Iltapäivällä alkoi korkeallakin olla lämmin, klo 14 aikaan asteita oli +12 ja tavallisin lasketteluvaattein varustautuneena alkoi olla lämmin.

Rinneravintolan pihalla ihmiset ottivat aurinkoa aurinkotuoleissa, osa jopa ilman paitaa. +12 astetta ei kuullosta erityisen lämpimältä, mutta sitä se oli kun ei tuullut ja aurinko heijasteli lumesta.

Hotellilla vasta huomasi kuinka helposti aurinko käristi ihoa, kun unohti aurinkorasvan.


Seuraavana päivänä olikin pilvisempää ja aamulla satoi tihkusadetta.


Olimme kuitenkin vuokranneet lasketteluvälineet kahdeksi päiväksi ja täytyihän sitä rinteeseen suunnata, Alpeille ei joka päivä kuitenkaan pääse laskettelemaan.
Tihkusade muuttui korkeammalla onneksi heikoksi lumisateeksi ja keli oli aivan sopiva lasketteluun.

Sunnuntaina rinteet olivat kiinni. Vietimme viimeisen yön eri hotellissa ja jouduimme raahaamaan matkatavaroitamme 1.5 kilometriä, valitettavasti korkeuserojakin oli. Sunnuntai oli meille lepopäivä joka kului elokuvia katsellen ja ulkoporealtaassa rentoutuen.- Toni Holma


Kirjoittaja: 
Toni Holma