Milano, päivä 65

Viikko kuluikin taas yllättävän nopeasti. Saimme vihdoin julkaistua qb Tap-pelin Play Storessa, ja tietysti otimme vähän kisaa siitä, kuka saa parhaimman tuloksen. Saija taitaa olla johdolla, itse en ylittänyt vielä edes neljänsadan pisteen rajaa. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen siihen, että saimme pelin julkaistua. Ylipäätään on todella upeaa, että olemme päässeet työskentelemään niin monen eri asian parissa, ja päässyt kokeilemaan kehittämistä sellaisillekin alustoille, joihin ei kotoa käsin ole päässyt edes tutustumaan. Tällä hetkellä esimerkiksi teen Samsung Gear S2-kelloon watchfacea. Aloitin sitä jo viime viikolla, ja oletan saavani sen tänään valmiiksi. Sen jälkeen pääsenkin auttamaan Saijaa qb:n lisälevelien parissa, ja se luultavasti jääkin viimeiseksi tehtäväksemme täällä PlaySysillä, sillä torstaina emme enää tule töihin, vaan käytämme sen päivän pakkaamiseen. Perjantaina kuuden aikaan aamulla lähdemmekin jo pois asunnoltamme, ja aloitamme paluumatkamme kohti Suomea! Viime perjantaina Saijan mies tuli tänne Milanoon, ja lähtee takaisin Suomeen meidän kanssa samaan aikaan. Se tarkoitti sitä, että siirsin omat kamani makuuhuoneesta olohuoneeseen, jotta Saija ja Juha saisi sitten vähän tilavemman olotilan. Tuli huomattua, että sohva on huomattavasti pehmeämpi kuin makuuhuoneesta löytyvä sänky. Ja vaikka olenkin omaa rauhaa rakastavaa sorttia, niin kyllä minä nyt viikon pystyn elämään samassa huoneessa Villen kanssa. Ehkä asiaan vaikuttaa myös se, että odotan jo niin innolla kotiin pääsyä, ettei tässä edes ehdi ahdistumaan oman tilan puutteesta. Perjantaina menimmekin sitten Lucan kanssa pizzalle, ja otimme tietysti Juhankin mukaan. Tällä kertaa valitsin mozzarella-tomaatti-sienipizzan. Pizzan jälkeen suuntasimme kohti erästä pubia, jossa myös Elena liittyi seuraamme. Tilasimme yhdet drinkit ja juttelimme niitä näitä, ja sen jälkeen matkasimme toiseen pubiin. Se oli ilmeisesti jonkinlainen saksalaishenkinen baari, mistä sai tilattua jopa siideriä. Tähän mennessä mistään muusta paikasta ei sellaista luksusta ole saanut tilattua, eikä sellaisia kyllä kaupastakaan löydy. Otin mukaani lasinalusen, koska miksi ei. 


Illan päätteeksi kutsuimme Lucan ja Elenan vielä meidän asunnollemme, missä illanvietto jatkuikin aamuneljään. Olin itse jo valmis nukkumaan muutamaa tuntia aikaisemmin, mutten millään kehdannut kesken illanvieton vain kadota nukkumaan. No mutta, ainakin oli kaiken kaikkiaan mukava ilta. 

Lauantaina olikin taas kaupunkireissun aika. Lähdimme Saijan ja Juhan kanssa keskustaan. Olimme jo viikkoa aikaisemmin päättäneet, että Juhan saapuessa menisimme Duomon katolle, sillä onhan se nyt liki pakko kokea kun kerran Milanoon on tultu. Onneksemme sinä päivänä jono ei ollut niin pitkä, kuin mitä se on joinakin päivinä ollut, ja vain hetken jonottamisen jälkeen pääsimmekin jo hissillä katolle. Tykkäsin oikein paljon rakennuksen yksityiskohdista, eikä maisemissa muutenkaan ollut valittamista. Otin järkkärillä useita kuviakin, mutta enhän minä nyt tietenkään niitä muistanut koneelle ladata. Joka tapauksessa olin tyytyväinen. 


Sunnuntaina oli taas jäätelön aika. Päätin tällä kertaa kokeilla niitä kolmea vegaanista makua, mitä kyseisestä jäätelöbaarista sai; pistaasi, suklaa ja joku pähkinä. Olin hyvin yllättynyt siitä, miten hyvää pistaasijäätelö olikaan, en nimittäin millään meinannut uskaltaa edes kokeilla. Onneksi tuli kuitenkin sekin koettua!

Kaiken kaikkiaan tämä viimeinen viikonloppu Milanossa oli oikein onnistunut. On oikein mukava muutenkin ajatella, että viimeinen viikonloppu on jo ohi, sillä tähän mennessä viikonloput ovat olleet kaikkein hitaiten kuluvia päiviä. Ja jo kolmen päivän kuluttua pääsenkin jo ihan omaan kotiin! Tämä reissu on ollut oikein antoisa ja mukava, ja osittain tämä lähteminen tuntuu jopa haikealta, mutta kyllä se koti-ikävä on vahvimpana tuntemuksena. 
Kirjoittaja: 
Unknown