Me ollaan oikeesti menossa Irlantiin!

Kesäkuun lopulla saatiin opettajalta viimeinen vahvistus, että meidät on valittu vaihto-oppilaiksi Irlantiin, Carlowiin. Vaihto toteutuisi 9.9.-18.11.2015, yhteensä 10 viikkoa, eli 2½kk. 
Kun lähtö oli varmaa, alkoi kova miettiminen miten saadaan kaikki tarvittava pakattua kahteen matkalaukkuun ja vielä kovempi pohtiminen millä saa kaikki ostokset takaisin Suomeen. Ja tietysti se, onko tilillä tarpeeksi rahaa. 
Koska oltiin molemmat koko kesä töissä, ei oikein kerinnyt miettimään matkaa, ennen kuin koulu taas alkoi. Kun koulu alkoi elokuussa, oli meillä ohjelmassa ylimääräisiä englannin harjoituksia ja tunteja. Opettajalle oli liuta kysymyksiä ja kauhea murhe että saadaanko kaikki liput ja laput täytettyä ja hankittua. Koulussa kerittiin olemaan vajaat neljä viikkoa ennen lähtö joka olisi aikaisin keskiviikkoa aamuna. 
Maanantai 7.9. oli viimeinen päivä koulussa ja se menikin viimeisten lappujen täyttelyssä. Kun luokkakaverit oli hyvästelty, lähdettiin kotiin viimeistelemään pakkailuja. Tiistai oli meille vapaa koulusta. Koko päivä taisi mennä kummallakin vähän haikeissa merkeissä ja jännittäessä tulevaa.
Meidän reissu kohti Irlantia alkoi jo tiistai iltana, kun yksi ystävä heitti meidät Tampereelle josta lähtisi bussi Helsinki-Vantaan lentokentälle 1.30. Bussi matka meni melko nopeesti. Pieniä pätkiä pystyi jännityksen ohella nukkumaan. Lentokentällä oltiin noin 3.50. Ensimmäinen murhe oli totta kai kummasta terminaalista meidän lento lähtee. Lähtöselvitys oli helppo tehdä automaatilla ja sitten lähetettiinkin laukut matkaan ja sormet ristissä toivottiin, että laukut vaihtavat myös konetta Oslossa. Kun turvatarkastuksesta oli selvitty, siirryttiin odottelemaan lentoa joka lähtisi klo 7.30 ja haukkaamaan jotain aamupalaa. Kun viimein päästin istumaan lentokoneeseen oli tunne vai;
-"Me ollaan oikeesti menossa Irlantiin!". Ensin lennettiin Osloon jossa tehtiin vaihto ja syötiin. Jatko lennon portti oli melko helppo löytää. Oslossa lentoemäntä puhui viimeiset sanat suomeksi. Seuraavaan 10 viikon aikana kuultaisiin suomen kieltä vain toistemme suusta. 
Lento Oslosta Dubliniin meni kummanin osalta nukkuessa. Dubliniin saavuttiin paikallista aikaa noin klo 12. Nyt sitä sitten ollaan Irlannissa!Pilvien alta näkyi tilkkutäkkiä muistuttava kumpuraien meninkäisten maa. Pumpuliset lammas pallot kertoi, että ollaan siellä missä pitääkin!-Roosa ja Cecilia euroopan toiselta puolenKirjoittaja: 
Mambat