Galway kaupunki ja kokemukset

Galway turistiystävällinen kaupunki. 

Tunnelma on päivisin hektinen varsinkin Galwayn suosituimmalla pää kadulla, kaulla kävellessä kuulet paljon erimaalaisten matkailijoiden/opiskelijoiden keskustelua, jonain päivinä vastaan tulee enemmän turisteja kuin itse Irlantilaisia.

 Pääkadun liikkeistäkin näkee että on suunnattu turisteille, on kaiken mailman matkalahjakauppoja ja vieriviereen erimaalaisille tarkoitettuja ruokapaikkoja. Löytyy italialaista, kiinalaista, burriittoa ja mäkkäriä. Itse ensinmäistä kertaa olen syönyt burriittoja ja sushia.
 
Makuelämyksiä täältä kyllä löytää, ainoa miinus on asiakaspalvelu, ei ihan vedä vertoja suomalaiseen asiakaspalvelun tasoon. Ruuan laatu on taas Suomen tasoista, ainakin niissä paikoissa missä on itse tullut käytyä. Ruokapaikoista ja pubeista ei ole varmastikkaan pulaa kun Galwayn keskustaan lähtee.

 Hyvä kahvi on ainoa asia mitä on vaikea löytää, vaikkakin Irlantilaiset tuppaavat paljon kahvia juovan niin ei se kahvi kyllä Suomen tasoa voita.

Olemme löytäneet vain 2 paikkaa mistä on saanut hyvää kahvia.
 Tähän mennessä hienoin ja tunnelmallisin kahvila on löytynyt aivan Eyre squaren lähistöltä, nimeltään Jungle Cafe. Sisustus ei ole tosiaankaan Irlantilaiseen tapaan sisustettu. Tunnelma ja asiakaspalvelu oli mukavaa ja kahvikin yllättävän herkullista. Sisälle astuessa tulee sellainen olo että olisi aivan eri maahan astunut, oli palmupuita ja köynöksiä, kirkkaat värit piristivät mukavasti muuten sateista ja synkkää päivää.

Toinen kahvi nautinto löytyi aivan Eyre Squaren vierestä. Plussaa oli se että sieltä saa tuoretta pannukahvia jota voi verrata Suomalaiseen kahviin. Paikan nimi oli GBC Restaurant Galway. Paikka on Corbett Court Shopping Centre nimisen kauppakeskuksen ja Eyre Squaren välissä. Ruokapaikkana GBC on mukava mutta tunnelma saisi olla hieman kotoisampi, siksi yleensä otetaan vain take awayt ja lähdetään muualle niitä juomaan.

Nyt kun mainitsin tämän kauppakeskuksen niin saanen mainita pari vinkkiä tuleville matkailijoille. Kauppakeskuksen ehdoton lemppari on Pennyes vaateliike. Sieltä löydät törkeän halvalla kenkiä, vaatteita, meikkejä yms "turhaketta". Alakerrasta löytyy Dunnesin ruokakauppa joka on hintalaatu suhteeltaan hieman parempi kuin muut kaupat missä olemme käyneet.

Vain Suomi jutut part.2

Kahvi ja sen maun tärkeys. Täydellisen kahvin metsästys Irlannissa on ollut erittäin haastavaa, mutta täällä aiemman opiskelijan kokemukset auttoivat todella paljon. Hän suositteli meille juurikin GBC.tä. Kiitokset tästä Matille.

Ruoka ja sen määrä. Tähän samaan listaan voidaan myös laittaa pubit ja niitten määrät. Keskusta akselilla on luultavasti saman verran ruokapaikkoja kuin pubeja. Koti Suomessa tämä ei ihan toimisi. Pubit ovat Irlantilaisille kuin toinen koti, sinne he menevät työpäivän jälkeen juttelemaan ja viettämään aikaa, enkä silti ihmettele tätä asiaa. Pubit Irlannissa ovat paljon lämpimämpiä kuin kodit.

Kotien lämmitys ei ole lähelläkään samaa tasoa kuin meillä koti Suomessa joten tulevia Irlantiin lähtijöitä varoitan, varautukaa lämpimästi meinaa tääl tuloo kylymä!
Irlannissa useimmiten käytetään sähkölämmitystä mikä tarkoittaa sitä että se on kallista ja se johtaa siihen että sitä rajoitetaan mahdollisimman paljon. Öisin Irlannissa sähkö on halvempaa ja kuulemani mukaan silloin pistetään "isoin" lämmitys päälle. Iso miinus meidänkin asunnossa on sen vetoisuus, tiivisteet eivät ole ihan priimaa ja ulkoovessakin on aikamoinen tuuletus aukko, joka on syntynyt oven paisumisen takia. Tottakai ottaen huomioon vetoisuuden ja Irlannin ilmankosteuden niin kyllä se sisälle pääsee. Suosittelemme pitämään verhoja ikkunoissa ja kaikkia ovia kiinni, unohtamatta VILLASUKKIA.
Kirjoittaja: 
Unknown