2/3 Puoliväli Pärnussa


Puoliväli reissusta saavutettu. Ensimmäinen viikko kului aikalailla koti-ikävää potiessa, mutta nyt ollaan saatu rutiineja päiviin ja paikka alkaa olemaan tuttu. Ja yllättäen päiviä onkin jäljellä enää 15!
Työpaikat Helle-Helen ja Ilusalong Venus ovat olleet mukavia. Tosin talvikaudella Pärnussa on niin vähän turisteja ja muutenkin hiljaisempi kausi niin kampaamoissa ei ole kovinkaan paljoa asiakkaita ja sitä tulee sitten istuskeltuakin kampaajien kanssa ihan kiitettävästi taukohuoneessa. Töitä on kuitenkin jonkun verran päästy tekemään. Työpaikoilla puhutaan sekalaisesti englantia ja suomea. Osa työntekijöistä nimittäin puhuu suomea paremmin kuin englantia ja toisinpäin. Mutta oikeastaan kaiken ymmärtää jo vaikka puhuttaisiin suomea ja viroa sekaisin. Silti tässä on ehtinyt moneen kertaan ihmettelemään, kun yllättävän monet asiat tehdään aivan erilailla kuin Suomessa on tottunut.
Koululla ollaan oltu yhteensä kolmena päivänä. Kouluun tutustuminen on mielenkiintoinen kokemus ja saimme kiertokäynnin koko kouluun. Mieleen jäi erityisesti eräs luokkahuone joka oli täynnä erilaisia kassakoneita, joiden käyttöä myyjiksi opiskelevien on tarkoitus opetella. Parina päivänä seurattiin tänä keväänä valmistuvien kampaajien työskentelyä asiakaspalvelussa ja yhtenä päivänä päästiin seuraamaan aloittaneiden opiskelijoiden vintage- teemaisten meikkien ja kampausten tekoa oikeille malleille. Kampausten valmistuttua mallit asettuivat niin sanotusti näytille ja useampi opettaja kiersi arvioimassa suorituksia.


Viikonloput onkin sitten kulunut aika rennosti ottaen ja ensimmäisenä viikonloppuna kävimmekin kokeilemassa Viron suurimman vesipuiston Tervise Paradiisin. Tykkäsimme paikasta niin, että päätimme viimeisenä viikonloppuna täällä suunnata sinne vielä uudestaan. Samana viikonloppuna olimme myös katsomassa kuusenpolttajaisia, joista KV- yhteyshenkilömme Kadri vinkkasi. Kuuset paloivatkin ihan kivasti, kun polttajat heittelivät reilusti sytytysnesteitä kuusten päälle.
Kuusenpolttajaisista

Toissa viikonloppuna hypättiinkin linja-autoon ja otettiin suunta Tallinnaan. Tallinnassa vietettiinkin päivä shoppaillen ja käytiin vanhassa kaupungissa katselemassa. Paluumatka Tallinasta aiheutti pientä hilpeyttä kun satuttiin valitsemaan linja-auto jossa jokaisella matkustajalla on oma näyttö, josta voi katsoa elokuvia, pelata pelejä tai kuunnella musiikkia. Viime viikonloppuna käytiinkin sitten testaamassa Steffani- niminen pizzeria, jota kaikki kehuvat. Kuulemma kesällä sinne saa jonottaa jopa puolitoista tuntia pöytää. Nyt pääsimme viiden minuutin odottelulla, että on tästä hiljaisesta talvisesongista jotain hyötyäkin. Mutta tajuaa kyllä miksi paikka on niin suosittu, kun palvelu oli nopeaa, pizzat oli hyviä ja jälkiruoka vielä parempaa eikä hinnatkaan saa pyörtymään.
Tallinna  
Tällä viikolla vaihdetaan pariksi päivää työssäoppimispaikkoja, jotta kumpikin pääsee vähän näkemään millaista toisessa paikassa on. Tällä viikolla saapuvat myös vaasalaiset opiskelijat, joita ollaankin jo odoteltu. Ensi viikko onkin sitten viimeinen kokonainen viikko, sitten vielä pari päivää töitä ja saadaan ruveta pakkailemaan. Molemmat onkin jo ostellut niin paljon lisää vaatteita ja kenkiä että piti hakea jo toiset matkalaukut täältä jotta kaikki saataisiin myös Suomeen asti. Mutta sitä ennen vielä kerran ainakin taidetaan eksyä ostoksille, käydään tietysti Tervise Paradiisissa sekä Veera menee hakemaan ripsenpidennykset, kun ovat täällä paljon halvempia teettää kuin Suomessa.
Mutta jottei tästä nyt tule hirvittävän pitkää ja että jää vielä jotain kerrottavaa seuraavaan postaukseen, niin lähdetään tästä kaupassa käymään. Vois olla jätskipäivä!

Terveisin, Veera ja Maria
Kirjoittaja: 
Maria Valtonen