Työelämä ja teknologia –hankkeessa jatketaan työelämän digitutor –mallin (OOODi-hanke) kehittämistä ja jalkauttamista uusille koulutusaloille sekä uusille koulutuksenjärjestäjille. Hankkeessa vahvistetaan opiskelijoiden, opettajien ja työelämän digiosaamista. Hankkeessa hyödynnetään teknologian ja digitaalisuuden tarjoamia erilaisia mahdollisuuksia digitutor -opiskelijan ohjauksessa, oppimisessa, osaamisen kerääntymisessä ja arvioinnin keräämisessä sekä kehitetään digitutorille valmennuspolkua. Työelämässä tarvitaan osaajia, joilla on myös laaja ja ajantasainen teknologinen osaaminen. Tuetaan ja vahvistetaan opetushenkilöstön ja työpaikkaohjaajien digipedagogista osaamista. Hankkeen avulla tuetaan opiskelijan yksilöllisiä opintopolkuja ja yhteisöllisyyttä ja kehitetään joustavia oppimispolkuja Digitutor opiskelijoille. Opiskelija voi hyödyntää Digitutor -toimintaa apuna työllistymiselleen.Hanketta koordinoi Gradia ja verkostossa on Sataedun lisäksi Omnia, Redu, Sampo, Osao, SSKKY, Turun kristillinen opisto, Turun ammatti-instituutti ja Salpaus.
Tavoitteet
Tulokset
Hankkeen kehittämistyönä on syntynyt jatkokehitetty, parannettu malli digitutortoiminnasta. Malli tunnetaan valtakunnallisesti ja sen on helppo ottaa käyttöön.
Työelämän digitutor –mallin suorittaneet opiskelijat, yhteistyöyritysten määrät ovat hankkeessa selkeitä mittareita, joiden avulla mitataan hankkeen toimivuutta, avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Hankkeessa arvioidaan koulutettavan yhteensä 100 digitutoria kahdessa vuodessa.