Palaa takaisin hankkeiden listaukseen

Amiskuntoon 2

Akaa: 01.08.2018
Loppuu: 30.06.2019
Rahoitus: Lounais-Suomen AVI

#Amiskuntoon 2 on yhteisen kokeilun ja kehittämisen liikuntatori. Liikkumisen ja liikunnasta innostumisen yksilöllisyys on hankkeen ytimessä. Etukäteen määritellään yhteinen päämäärä ja toiminnan koordinaatio.Toimenpiteet ja tekeminen synnytetään yhteisöissä kohtaamisten ja ideointitilaisuuksien kautta. Osallistumisen rimaa ei aseteta liian korkealle, jotta toiminta näyttäytyy kaikille mahdollisuutena. Osallistua voi asteittain ja kukin omalla tavallaan. Tavoitteena on löytää paitsi uusia tapoja liikkua ja liittyä liikuntaan, myös pyrkiä vahvistamaan nuorten positiivista terveyskäyttäytymistä.Liikunnasta tehdään arkipäivää ja yhteisölle yhteistä. Ideointiapuna hyödynnetään kokeneita liikunnan ammattilaisia, valmentajia ja aiemmin tehtyä kehittämistyötä. Kokeilut dokumentoidaan ja esitellään erilaisilla Sataedun foorumeilla.

Tavoitteet

1. Liikkuva opiskelu –konseptin vahvistaminen · Vahvistetaan Sataedun tasoista ja toimipaikkakohtaista koordinaatiota. · Kehitetään opiskelijoiden osallisuutta · Varmistetaan seuranta ja arviointi 2. Liikkuva opiskelu osaksi koko yhteisöä ja arkea · Osallistetaan koko yhteisö osaksi liikkuva opiskelu -konseptin kokeilujen ideointia ja toteutusta. 3. Liikkumisen opinnollistaminen · Opinnollistetaan liikkuminen osaksi ammatillisia osaamistavoitteita ja ammattitaitovaatimuksia.

Tulokset

Kokeiluista jatketaan uusia käytäntöjä ja kokeiluja, sillä muutoksen pitää voida elää. Liikunnallisuuden edistäminen kirjataan pysyväksi osaksi oppilaitoksen hyvinvoinnin vuosikelloa ja opinnollistetaaan osaksi ammatillisia opintoja.


Palaa takaisin hankkeiden listaukseen