Blogi

”Elokuvanteko on ryhmätyötä, kiitos”.

15.02.2012 12:40 -- Sataedulainen

Sataedun tv- ja elokuva-alan opettajat ja oppilaat olivat taas virittyneinä tv:n ääreen, kun Suomen Oscareita, Jusseja, jaettiin. Ehdolla oli Villilä Studioilla osin kuvattu Hella W, joka voitti puvustuksen ja lavastuksen Jussit.

Lavastaja Kari Kankaanpää kiitteli puheessaan myös Villilä Studioita, Markku Myllymäkeä sekä Isvaa ja Ileä.  Artista filmin lavasterakentaja Markku Myllymäki on Länsi- Suomen tv- ja elokuvakeskuksessa tuttu mies: hän on ollut rakentamassa lavasteita moniin Villilässä kuvattuihin elokuviin.

Lähihoitajat Taitaja-kisojen semifinaalissa

20.01.2012 13:01 -- Sataedulainen

Kisaparin Terhi Kivinevan ja Riikka Jalosen merkinnät kisamatkasta. Sataedun 2. vuoden lähihoitajaopiskelijat kisasivat finaalipaikoista Lahdessa 31 kisaparin kanssa. Kovassa kilpailussa neljä kilpaparia ylsi finaaliin. Hyvin menestyneet Sataedun tytöt, Terhi ja Riikka sijoittuivat viidennelle sijalle ja jäivät näin hiuksen hienosti finaalin ulkopuolelle. Semifinaalissa oli mukana myös edustus Sataedun  Kankaanpään yksiköstä: Katriina Koivunen ja Emmi Ritakorpi.


18.

Innostavaa pohtia ammattiin opiskelevien hyvinvoinnin tukemista

18.08.2011 16:33 -- Sataedulainen

Osallistuin keskiviikkona 17.8.2011 Terveys ry:n kutsumana yhteistyöpalaveriin, jossa ammattiin opiskelevien hyvinvointityölle haettiin uusia yhteistyömuotoja. Paikalla oli Terveys ry:n edustajan ohella toimijoita Elämäntapaliitosta, Elämä On Parasta Huumetta ry:stä ja SAKU ry:stä. Minä sitten olin mukana sataedulaisena tuomassa keskustelulle ammattiopiston arjen näkökulmaa. Tässä muistiinpanojan

Hyvinvointivirtaa vahvistetaan yhteistyöllä

Kaikki ”tulevaisuuden tekijämme” eivät tule suorista putkista ja määräaikaan mennessä

02.08.2011 16:30 -- Sataedulainen

Euroopan sosiaalirahaston tuella toteutuvassa Oppi-Apaja –projektissa on vajaan kolmen vuoden aikana kohdattu suuri määrä tulevaisuuden tekijöitä. Nämä tulevaisuuden tekijät ovat olleet niitä nuoria joiden elämänkulku ei ole mennyt normimitalla eteenpäin. Oppi-Apaja on Satakunnan koulutuskuntayhtymän projekti, mutta siinä tehty työ hipoo monen muun toimialan rajapintoja.

Sataedun taikurit taikoivat itsensä kultamitalisteiksi SakuStarsissa

29.04.2011 15:46 -- Sataedulainen

Tuomas Mäkelä ja Onni Niemi voittivat kultaa talent-sarjassa taikomalla. Pojat opiskelevat Sataedussa Kokemäen yksikössä autoalalla. Tuomas osallistui nyt toista kertaa SakuStarsiin. Viime vuonna hän voitti hopeaa samaisessa kilpailussa. Tuomas kertoo, että oli paljon helpompi mennä kilpailemaan tänä vuonna kun tiesi jo, millaista tapahtumaa odottaa.

Onnille taikominen ja koko kilpailutapahtuma oli aivan uusi kokemus. Onni oli harjoitellut temppuja Tuomaksen kanssa vain muutaman päivän ennen kilpailuun lähtemistä.