Pärnu risti - ristub jalgratas 2

22.04.2016 22:49 -- teiost

Toiselle viikolle vauhdikkaasti, yhteyshenkilö Liisin ja opiskelijoiden kanssa Tolkuse Bogin kautta, luontopolulla ja näköalatornissa sekä meren rannalla käyden. Matkalla mukana oli myös kaksi opiskelijaa Vaasasta, tytöt olivat työssäoppimassa juuri meidän hotellilla Tervise Spa:ssa. Täällä on samanaikaisesti myös kauneudenhoitoalan opiskelijoita Teneriffalta, mukava tutustua eri kulttuureista ja eri oppilaitoksista tuleviin työssäoppijoihin sekä heidän käytänteihinsä.

Tämä viikko onkin sovittu täyteen Spa- ja Salonkivierailuja luontoretkipäivän jälkeen. Virolaiset arvostavat luontoa ja luonnonmukaisuutta, se on yhäti nouseva trendi täällä niin luomutuotteissa ja luonnonkosmetiikassa. Viron itärajalta on löytynyt ravinnerikasta savea, jota hyödynnetään mm. naamioihin, turve ja muta ovat täällä myös erittäin suosittuja hoitotuotteita. Spa-hoitoloissa kevät kiireistä aikaa, opiskelijoita toivottiin vaihtoon juuri huhti-toukokuuksi. Spa-hoitoloiden käyttöaste korkea juuri nyt, eikä vapaita aikoja ole.

Täällä Virossa ei hius- ja kauneusalojen koulutukseen sisälly lainkaan yrittäjyysopintoja, näiden tärkeydestä työllistymisen, sisäisen yrittäjyyden näkökulmasta ja yrittäjyyden "kipinän" luomisen tärkeydestä keskustelimme tänään Liisi Kruusimägin ja Kaydi Tomsonin kanssa yritysvierailullamme moniyrittäjäpajassa, jossa oli valokuvaajasta, kirjanpidon ja markkinoinnin ammattilaisiin. Oppisopimuskoulutus on täällä vielä ”lapsenkengissään” ja hius- ja kauneudenhoitoaloilla sitä ei toteuteta vielä lainkaan, joten meillä olisi tarjota heille valmis ”vientituote”, josta myös keskustelimme. Osuuskuntayrittäjyys ponnahduslautana yrittäjyyteen kiinnosti myös heitä. Toivomme, että he pääsisivät meille vastavierailulle ja näin voisimme esitellä heille meillä opiskelua eri väylien mahdollistamana.

Huikeita Spa-kokemuksia ja salonkivierailuja.... Päivä "prinsessana" lähes koettu täällä Pärnussa, käynneillä toinen toistaan upeammista ja hulppeammissa spa-hoitoloissa ja allasosastoilla. Kohtaamiset ja tutustumiset eri organisaatioiden "managereihin" sekä tarjoilut ym. ovat auttaneet meitä ymmärtämään kuinka paljon täällä panostetaan asiakkaiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja nautintokokemusten maksimointiin. Tällaisiin paikkoihin meillä on mahdollisuus tarjota hius- ja kauneudenhoitoalojen opiskelijoille työssäoppimisen kokemuksia lisää.

Kulttuurillista loppuviikkoa kohti…Estonian muistomerkki pysähdytti hetkeksi, aina musisoiva hanuristi, ortodoksi kirkko, Pärnun museo, markkinatori, kauppahalli-tori, käsityöläispuodit, kävelykatu pikku putiikkeineen, Söörkudin leipomon munkkikahvila, vanhat koulut ym. Pyöräiltävää ja katseltavaa riittää, onneksi sää on ollut meille suosiollinen. Kohta nokka kohti kotia, tytöt jäävät hyvillä ja varmoin mielin virolaisten hoteisiin, niin hyvin ja vieraanvaraisesti meitä on pidetty. Pärnu kuittaa ja kiittää kokemuksesta!

Hiusope Teija kollegansa Tuijan kanssa