T K MAXX ja VOLKSWAGEN

19.03.2015 08:50 -- matsal

Vaihtomatkamme lähestyy jo pikkuhiljaa loppusuoraa - antoisaa ja erittäin opettavaista on ollut. Huomenna mennään tapaamaan opiskelijoita heidän työssäoppimispaikoilleen ja katsotaan, miten tarkkaa huomenna on T K MAXX:ssa.

Kun opiskelijat aloittivat siellä eilen, saimme seurata erittäin perusteellista perehdytystä. Ensinnäkin kaikkien yritykseen menevien vierailijoiden täytyy kirjoittaa tietonsa listaan, jotta voi päästä sosiaalitiloihin. Sen jälkeen talossa edetään aina saattajan kanssa. Perehdytykseen liittyi tilojen esittelyn lisäksi neljä opetusdvd:tä ja sen jälkeen testi, jossa ei saanut olla yhtään virhettä. Testissä tarvittiin myös paikallisen englannin kielen opettajan Kristinen apua, sillä kysymykset olivat saksan kielellä. Tytöt läpäisivät 20-kohdan testipatteriston ja sen jälkeen alkoi varsinainen työtehtäviin perehdyttäminen. Siinä vaiheessa lähdimme Susannan kanssa Otto-Bennemann-Schuleen kertomaan Kristinen opiskelijoille Suomesta, sillä opiskelijat olivat keskenään luokassa tekemässä tehtäviään.

Perehdytystestissä: kuvassa oikealta T K MAXX:n myymäläpäällikkö, Emilia, englannin opettaja Kristine, Sini-Maaria ja Susanna

Suomea esittelemässä: kuvassa osa opiskelijoista ja Susanna kertomassa mielenkiintoisia faktoja Suomesta ja suomalaista.

Perjantaina meitä odottaa vielä yksi matkamme kohokohdista - vierailu Wolkswagenin tehtaalla Wolfsburgissa. Tehdas työllistää alihankkijoineen yhteensä noin 15 000 henkilöä. Tehtaan läheisyys näkyy täällä Braunschweigissa myös katukuvassa, sillä pääosa autoista on tietysti volkkareita. Henkilökuntaetuihin kuuluu, että autoa saa vaihtaa vaikka joka vuosi ja tietysti kohtuullisilla hinnoillakin. Niin ja vielä yksi urheilullinen asia, Wolfsburg on Bundesliigassa sijalla 2. ja miksiköhän - because of sponsored by Volkswagen.

Tälläisin kokemuksin tällä kertaa,

Susanna ja Matti-Pekka