Saksassa liiketaloutta oppimassa

13.03.2015 15:46 -- matsal


Susanna Kyöstin ja Matti-Pekka Salon, liiketalouden opettajien matka Saksaan yhteistyökoululle.
 
Susanna:
 
Matka alkoi 9.3.15 maanantaina aurinkoisesta Suomesta, kohti keväsitä Saksaa, Braunschweigin kaupunkia. Maanantaipäivä meni matkustaessa ensin Berliiniin, josta jatkoimme junalla kohti kohdetta.
 
Tiistaina meidät otettiin Otto-Bennemanin koululla lämpimästi vastaan tilaisuudessa, jossa olivat koolla rehtori ja kv-tiimi. Meille esiteltiin koulua sekä kaupunkia. Ensimmäinen mielikuva molemmista oli heti positiivinen. Eteemme on nähty paljon vaivaa ja meille on rakennettu hieno ohjelma. Olemme me jo täällä päässeet työnmakuunkin. Olimme seuraamassa liiketalouden opiskelijoiden englannintuntia. Tämän lisäksi suunnittelemme yhteisen opintomodulin meidän tulevien vaihtureiden päänmenoksi. Otamme tarkastelun alle yhteisesti viime vuonna Ranskassa tekemäni modulin. Olemme päässeet vierailemaan työssäoppimispaikoilla, jossa täällä työskentelee harjoittelun merkeissä kaksi opiskelijaamme.
 
Pojat ovat päässeet sisään uusiin työpaikkoihinsa ja heidän edesottamuksistaan voikin lukea poikien omista blogeista.
Poikien seuraan liittyy vielä ensi lauantaina kaksi tyttöä liiketaloudesta Kankaanpäästä.
 
Ensimmäinen viikko on vierähtänyt todella nopeasti. Tuntuu aivan siltä, että aika lentää.
 
 
 
Matti-Pekka:

Saksa on yllättänyt minut todella positiivisesti. Tämä 250 000 asukkaan "pikkukaupunki" Braunschweig on erittäin hieno ja siisti kaupunki, jossa on paljon vanhoja tyylikkäitä rakennuksia, lukuisia kävelykatuja ja lisäksi vielä vihreitä puisto-alueitakin. Kahviloiden, ruokapaikkojen ja kauppojen osalta riittää tarjontaa joka lähtöön.
 
Saksalaisten isäntiemme ja emäntiemme vieraanvaraisuus, ystävällisyys ja huolehtivaisuus on ollut esimerkillisen hienoa. Tänne on ollut helppo kotiutua ja kaupunki tuntuukin jo lähes yhtä tutulta kuin Kankaanpää. 
 
Opiskelijamme Niko ja Santeri pääsivät aloittamaan työssäoppimisensa keskiviikkona, jolloin kuskasimme heidät isäntämme Karl-Heinzin kanssa omiin työssäoppimipaikkoihinsa. Pojat työskentelevät "omalla alallaan" eli EDEKA-päivittäistavaramyymälöissä. Takana on tätä kirjoitettaessa kaksi työpäivää ja kaikki on sujunut mukavasti.