Saksassa kevät etenee ja kokemukset karttuvat!

09.03.2015 11:38 -- tarris

Ensimmäinen mielenkiintoinen ja työntäyteinen viikko takana. Päivät kuluivat vauhdilla. Liikkuva walking office on jo tuttu näky paikallisille. Teatcher's from Finland etsivät nettiyhteyttä päästäkseen tekemään blogia ja kirjaamaan a'la carte ruoanvalmistus tutkinnonosan soveltuvuutta kv-vaihtoon.

Ensimmäisellä viikolla seurailimme Food Hotellissa opiskelijoiden Emilian ja Jessen työskentelyä. Heillä on osaavat ja hyvät ohjaajat. Koneet ja laittet ovat nykyaikaiset. Käytettävät raaka-aineet ovat tuoreita ja ruoanvalmistus aloitetaan alusta alkaen itse tehden. Täällä on vahva käsityönleima.

Meille opettajille tarjottiin aamupala. Aamiainen ja sen tarjoilu on Suomessa selkeämpää ja asiakas tietää, miten toimia. Kaikki informaatio on saksaksi. Onneksi Anne osaa jonkin verran saksaa, muuten olisi omeletti ja kahvi jäänyt saamatta. "Hätä keinot keksii".

Opiskelijoiden työskentelyä oli mielenkiintoinen seurata ja samalla saimme maistella keittiön herkkuja.

 

Vaikka nettiyhteyden saaminen täällä on haasteellista ovat ihmiset ystävällisiä ja valmiita auttamaan. Meille järjestetään aina työskentelytilaa tai -huonetta paikasta riippuen.

Tämä Linz Am Rhein on italialaisvaikutteista aluetta. Katukuvassa tämä näkyy pizzerioiden sekä italialaisten ravintoloiden suurena määränä. Pizzaa on maisteltu hartaudella tai suuren nälän saattelemana.

Kahviloiden ja konditorioiden ohi ei pysty kävelemään. Loppukevät taitaa mennä laihdutuksen merkeissä.

Hotellli Palmassa meillä on yhteyshenkilönä ihana Claudia, joka osaa englantia ja täyttää meidän pienimmätkin toiveemme:

Tälläisiä terveisiä tällä kertaa! Viikon suunnitelmat ovat vielä auki, mutta Marian kanssa teimme jo keskiviikolle tällit. Hän uhraa vapaapäivänsä esittelemällä kotikaupunkiaan! Voi meitä onnen tyttöjä! Tapaamisiin!!!

T:Tarja ja Anne

 

 

 

 

Lisää uusi kommentti