Oppilaitos- ja työssäoppimispaikkavierailut Pärnussa

09.04.2015 13:59 -- janreu

Hiusalan lehtorin Teija Österlundin näkökulmasta kouluun tutustuminen oli hienoa ja varmistus itselle, että opiskelijat pääsivät hyviin työssäoppimispaikkoihin ja ovat hyvissä käsissä seuraavat 6 vkoa. Alaikäisille on hyvä varmistaa työssäoppimispaikat ja tsekata asumiset ja kaikki käytänteet. Ammattiosaamisen näyttöjä ei tässä tapauksessa suoriteta Pärnussa vaan muu oppimisen arviointi on tärkeää esimerkiksi miten sopeutuu työyhteisöön ja osaa ottaa huomioon erilaiset asiakkaat. On hyvä myös huomioida ulkoinen habitus tässä ympäristössä. Asiakaspalvelu on tärkeää omaksua maassa maan tavalla. Koulukierros oli mielenkiintoinen, kuvassa olla olen liiketalouden harjoituskaupassa saksalaisten vaihto-opiskelijoiden kanssa.

Kauneudenhoitoalan lehtorin ja Kansainvälisyys yhdyshenkilön Janika Reunasen näkökulmasta oli mielenkiintoista todentaa hiusalan opiskelijoiden vaihtoa varten paperille tehdyt suunnitelmat ja sopimukset. Kansio minkä olin Suomessa ”kasannut” pääsi nyt hyötykäyttöön! Annoin oppimissopimukset, arviointilomakkeet ja europassit allekirjoitettavaksi yhteyshenkilölle koulutusjohtaja Teele Luksille ja työssäoppimispaikkojen yrittäjille.

Tuliaiset, jotka veimme Teelelle ja työssäoppimispaikkojen yrittäjille oli mieluisia, kosmetiikkaa ja suklaata, mitä muuta nainen enää tarvitsee! Sovimme kasvotusten ja hyvässä yhteishengessä pelisäännöt tytöille työssäoppimispaikkojen kanssa. Näillä henkilökohtaisilla käynneillä saatiin hyvä luottamus ja yhteistyö alulle. Kuvassa alla Helle & Helen Beauty Salong ja Ilusalong Venus...

Teele järjesti keskiviikkona Pärnumaa Kutsehariduskeskuksessa meille oppilaitoskierroksen. Pääsimme tutustumaan oppilaitoksen kirjastoon, puu-, metalli-, ja autoalaan sekä kahvila- ja ruokalatoimintaan, joka pidetään opiskelijavoimin toiminnassa. Näimme myös vaatetusalan tilat ja laitteet. Erityisesti meitä kiinnosti kauneudenhoito- ja hiusala, joihin pääsimme tutustumaan opettajien johdolla. Asiakassalonki oli myös vierailukohteemme, jonne meidän opiskelijat Essi Pohjola, Rita Rantala ja Kirsimarja Sundell pääsivät torstaiksi ja perjantaiksi työssäoppimaan.

 

 

Me opettajat voimme hyvillä mielin jättää opiskelijat nauttimaan työssäoppimisesta ja uusista kokemuksista Pärnussa.

Terveisin kotimatkalta Pärnun bussijaamilta Janika ja Teija