Terveisiä Unkarista

24.02.2014 20:48 -- terkal

Me (kone- ja metallialan opettajat Ari Kuuskeri ja Tero Kallioniemi) saavuimme sunnuntaina aamupäivällä kera kolmen oppilaan Unkariin. Matka jatkui minibussilla kohti Bekeschabaa. Matkalla näimme Unkarin maaseutua, ja pahan liikenneonnettomuuden. Opiskelijat sijoittuivat perille päästyämme oppilaitoksen asuntolaan ja me opettajat siirryimme hotellille. Sunnuntai meni vesisadetta tutkiessa. Maanantaina meillä oli aamulla tapaaminen Bekescsaban kumppanikoulumme kv-yhteyshenkilön Kruzsic Lászlón kanssa oppilaitoksessa, sieltä lähdimme kohti oppilaiden työssäoppimispaikkoja.

Ensimmäisenä oli vuorossa Otto, jonka "heitimme" tekniikan alan yhtiöön, jossa oli niin "salaista" tuotantoa ettemme muut, paitsi Lázsló päässeet sisään. Sen koommin emme Ottoa tavanneet :) . Seuraavaksi matkamme jatkui kohti catering-alan opiskelijoiden työssäoppimispaikkaa, se oli mukava ravintola/baari, jossa nautimme kahvit. Oppilaat jäivät loppupäiväksi tutustumaan paikkaan ja me opettajat siirryimme oppilaitokselle tutustumaan metallialan opetustiloihin. Illan suussa tutustuimme kaupunkiin ja sen liikennemerkkeihin ja kävimme paikallisessa kylpylässä. Huomenna lähdemme tutustumaan paikallisiin yrityksiin.

Sunnuntai 2.3.2014

Viikko on vierähtänyt nopeasti täällä. Viikon aikana tutustimme paikallisiin oppilaitoksiin mm. paikalliseen kone-ja metallisosastoon, auto- ja kuljetusosastoon sekä catering osastoon. Oppaina toimineet opettajat kertoivat Unkarin opetussuunnitelmista sekä menetelmistä. Auto- kuljetuspuolella meille esiteltii hyvinkin seikkaperäisesti paikallinen "Wilma" ohjelmisto. Unkarin oppilaitoksen arvioinnissa kiinnitti huomiota käytönumero, sekä asteikko 1-5. Opiskelijoiden numerot vaikuttivat olevan keskimäärin 3-4 tasolla. Erityinen huomio on tullut kiinnitettyä, ettei Englannin kielelellä kommunikointi ole useinkaan kovin helppoa täällä.  Olimme myös teollisuusvierailulla paikallisessa työkaluja valmistavassa yrityksessä, se oli erityislaatuinen kokemus. Yrityksen toimitilat olivat erittäin hienot, konekanta hyvä ja myös ilmeisesti palkkataso kohtuullinen nähtyämme työntekijöiden autot :).  Kuva yrityksen taukotilasta alla..

Perjantaina olimme ensin juhlistamssa oppilaitoksessa Josef Zwack yhtiön ja koulun yhteistyötä. Illallisen nauteimeimme pitkän kaavan mukaisesti kera, Laszlon, Editin(??? paikallinen kansainvälisyys toimihenkilön), sekä paikallisen koneosaston johtajan ja hänen vaimonsa kanssa. Myöhemmin illalla kävimme kuuntelemassa elävää musiikkia paikallisessa "vihreässä elefantissa", esiintyjänä oli paikallinen Blues-bändi. Lauantai pävän nauteimme paikallisesta terveyskylpylästä. Kylpylän vesi on noin 40 asteista maanalaisista lähteistä tulevaa lämmintä rikintuoksuista vettä, jolla on lukuisia tervehdyttäviä ominaisuksia ?? :) Ensi viikkoa odotellessa..

Tero Ja Ari

Tämä on kolmas kerta kun yritämme päivittään Blogiamme :). Emme tiedä onko ongelmat käyttäjissä vaiko jossain muualla. Anyways, this is our last day here :) huomenna olemme lähdössä kohti suomea. Kaksi täällä vietettyä viikkoa ovat olleet mielenkiintoisia. :) Viimeisen täällä olo viikon olemme päässeet tustustumaan useisiin paikallisiin korkealaatuisiin koneistusalan yrityksiin. Olemme tavanneet monia mielenkiintoisia ihmisiä ja todenneet monien asioiden olevan täällä  Unkarissa  samoin kuin Suomessa.  Suurimmat erot varmasti liittyvät paikalliseen tapaan levittää kädet.. No täällä ihmiset ovat ystävällisiä ja liitämme myös mukaan muutaman kuvan viikkojen varrelta. Opetusuunniltelmien laadinta on kuitenkin, jäänyt hieman  vähäisemmälle, johtuen meidän alamme opettajien melko vähäisestä kieltitaidosta ja varmasti myöskin meidän. Viikot ovat olleet siinä mielessä haastavia, kun olemme melko paljon joutuneet kommunikoimaan perinteisesti käsillä :)

Terv. Ari ja Tero

 

Paikalliset opiskelijat valmistautumassa juontamaan päivän juhlallisuuksia.

Toisen luokan opiskelijoilla oli, meidän vanhojen tansseja vastaava tilaisuus. Samassa yhteydessä jaettiin ansioituneille henkilökunnan jäsenille ja opiskelijoille huomionosoitukset.

 

 

Lisää uusi kommentti