SATAA, PAISTAA JA NUMMILTA TUULEE

02.04.2016 22:20 -- leehyl

Kakasiviikoinen Irlannin SoTe-turnee starttasi Dublinissa laskeuduttuamme vihreälle saarelle pääsiäismaanantaina. Olimme luottavaisia ja innostuneen odottavaisia alkavaan kokemukseen, vaikkakin molemmilla s-posti pullollaan tehtävää kotomaasta tuliaisina. Ensimmäisen yömme vietimme juuri remontoidussa kolmiossa vaaanhassa talossa Dublinin keskustassa. Illalla tekniikka alkoi sammua yksi toisensa perään, adaptereita tuli mukaan 0.


Carlowiin siirryttiin bussilla, joka oli myöhässä about tunnin. Aurinko paistoi, kadun toiselle puolen, lämpimästi. Tapasimme heti saavuttuamme vaihdossa olevat opiskelijamme. Kolmikko oli energinen ja kotoutunut, mutta haikeana ja tunteet herkillä lähestyvästä kotiinpaluusta. Heidän 10 viikkoaan täällä on ollut ikimuistoinen. Majoituimme kolmeksi yöksi Woodford Dolmen hotelliin. Täällä olimme kokoustaneet aiemminkin ja hyväksi havainneet. Keväinen maisema on huikea. Lintujen laulu on hurmaavaa ja kasvillisuus...


Kokoustimme yhteistyötahojen kanssa. Tapaaminen oli kuin ystävien kesken. Saimme jopa onnea elämämme varrelle, pyörittämällä tuoreen kihlautuneen sormusta kolme kertaa nimettömissämme, irlantilaisen tavan mukaan. Satamoven päätarkoitusta noudattaen olemme tavanneet hollantilaisen vaihdossa olevan opiskelijan, valoisan Davidin. Vierailimme myös sekä Hillview nursing Homessa että The Alzheimer society of Ireland: day care/home care and information sevice -keskuksessa. Hoitotyön toimintamalleissa tunnistimme paljon tuttua, mutta myös kulttuurisia eroja. Kohtaamamme ammattilaiset olivat työtään sydämellä tekeviä persoonia, joilla oli myös mainio asenne vaihto-opiskelijoihin. Iltaisin on kirjoitettu toisen projektin raporttia ja tehty duunia, jota kotimaasta putkahtelee kiitettävästi. Niin ja istuttu hieman iltaa pubissa livemusiikin tahtiin.


Aamupalat ovat olleet täyteläisiä: real-pekonia, munaa eri muodoissa, papuja, makkaroita, perunakakkaroita… kalvottomia greippejä, marinoituja luumuja, paahdettuja leipiä, marmeladia ja sitten perussettiä juustoa, kinkkua, jugurttia...Taksikyydit on kohtuuhintaisia ja 'Patrickit' ystävällisiä. Viikko on ollut paikallisilla vasta lomalta paluuta arkeen. Me on peesattu tätä kunnialla, työskennellen. Musiikki on muuten ollut HYVÄÄ! Festarit sekä Carlowissa että Galwayssa.

Perjantaina kirjoittauduimme ulos ja rullasimme, jo nyt täydet matkalaukkumme juna-asemalle, suuntana Galway länsirannikolla Atlantin rannalla. Siellä vietämme seuraavat kolme yötä...

Regards Leena-Kaisa ja Outi

Lisää uusi kommentti