Over the Hills and Far Away osa I

18.04.2016 22:00 -- leehyl

Kotiuduttuamme Irlannin kamaralle näkymä silmissämme käynnisti korvamadon (vrt. otsikko), joka kieltämättä on luikerrellut laulunpätkänä kaksi viikkoa. Aina, kun asialliset hommat taukoaa ja taustalla ei soi muu irkkumusiikki.


Irlannin rautatiejärjestelmään ihastuimme. Junat ovat toki aina myöhässä, mutta leppoisa henkilökunta touhuilee asemilla ja juttelee ystävällisesti. Kun Kildaren pikkuaseman juna puksutteli ohitsemme ollessamme lippuluukulla, ystävällinen 'VR'-setä otti puhelun ohi ajavan junan veturiin ja pysäytti junan, että pääsimme kyytiin. Haluttu suunta saavutettiin yhdellä lisävaihdolla ja alkuperäisessä aikataulussa.
Galwayn pidennetyllä viikonlopulla kierreltiin kaupunkia. Iltaisin pubeissa istuskellen. Aika lailla jutut kulkivat kyllä projektien asioita pyöritellen. Sunnuntaina reissattiin suunnitellusti Cliffs of Mohrille ja muutamaan muuhun länsirannikon kohteeseen. Vietimme henkilökohtaiset retriitit Atlantin rannalla kimaltelevassa auringonpaisteessa. Kokemus jätti jäljen.

Maanantai aamuna pakkasimme tavarat ja rullasimme laukkuinemme Bed and Breakfast -majoituksemme läheiselle Galway Technical Institutille. Haastattelimme opiskelijoita media-, kauneudenhoito- ja terveydenhoitoalalta. Tapasimme instituutin kv-päällikkö Johnin ja hoitotyön koordinoivan opettajan Annin. Vaikka kyseessä oli ensitapaaminen, unohdimme muodollisuudet ja keskustelimme moninaisesti maidemme ammatillisesta opiskelusta ja kv-vaihdon mahdollisuuksista.

Leena ja Outi Irlannista