Irlannissa kaikki on ihmeellistä!

06.03.2013 13:01 -- teevil

Elokuva- ja Tv-linjan opettaja Taru Tuomisto ja allekirjoittanut, Animaatio- ja Pelilinjan opettaja Teemu Vilén, ovat nyt saapuneet tänne Galwayn pikkukaupunkiin Irlantiin! Tarkoituksemme on luoda pohja tulevien vuosien oppilasvaihdoille paikallisen Technical Instituten kanssa. Täällä opetetaan audiovisuaalista mediaa hyvin monipuolisesti.

Meidät on otettu vastaan suorastaan ilmiömäisen hyvin - ihmiset ainakin täällä Irlannin länsirannikolla tuntuvat olevan ulospäinsuuntautuneita ja vieraanvaraisia. Kiireestään huolimatta opettajat ovat selkeästi motivoituneet keskustelemaan yhteistyöstä kanssamme. Mekin toki olemme liikkeellä johtoajatuksella "When there's will there's a way!"

Kokoluokaltaan GTI eli Galway technical Institute on hieman eri luokkaa kuin mihin Villiläläinen maalaispoika on tottunut. Tällä hetkellä oppilaita on samassa rakennuksessa sellaiset 1300, ja linjoja meidän näkökulmastamme aika paljon. Viereisissä luokissa opiskelee fashion designereitä, vartijoita, radiojournalisteja ja vaikka mitä.

Seuraava kuva on otettu eilisiltaiselta lenkiltäni: törmäsin mysteeriseen causewayhin, joka ulottui kilometrejä merelle. Kysyttyäni paikalliselta että mitä salaperäistä siellä oli, sain vastauksen: "Oooo a pile of rubbish, really. A shitplant, that's what it is."  näinhän se on - monesti paikallisille jokapäiväiset "mundane things" näyttäytyvät matkaajille ihmeellisinä asioina. Parempia kuvia sitten myöhemmin!

Lisää uusi kommentti