Sataedun taikurit taikoivat itsensä kultamitalisteiksi SakuStarsissa

29.04.2011 15:46 -- Sataedulainen

Tuomas Mäkelä ja Onni Niemi voittivat kultaa talent-sarjassa taikomalla. Pojat opiskelevat Sataedussa Kokemäen yksikössä autoalalla. Tuomas osallistui nyt toista kertaa SakuStarsiin. Viime vuonna hän voitti hopeaa samaisessa kilpailussa. Tuomas kertoo, että oli paljon helpompi mennä kilpailemaan tänä vuonna kun tiesi jo, millaista tapahtumaa odottaa.

Onnille taikominen ja koko kilpailutapahtuma oli aivan uusi kokemus. Onni oli harjoitellut temppuja Tuomaksen kanssa vain muutaman päivän ennen kilpailuun lähtemistä. Tuomas puolestaan on harjoitellut erilaisia temppuja noin neljä vuotta, joista pari vuotta hän teki pääasiassa kortti- ja kolikkotemppuja. SakuStars viime vuonna oli ensimmäinen esiintyminen isolle yleisölle. Tuomaksella on kokemusta pienemmistä yleisöistä yksityiskeikkojen ja festariesiintymisten kautta.

Onni Niemi kertoo, kuinka huikea kokemus tämä neljän päivän reissu kilpailuihin oli. Ennen neljän päivän kisareissua ei oikein ollut mitään ennakko-odotuksia. Parasta antia oli tavata asiallisia ihmisiä, saman oloisia kavereita eri puolilta Suomea. Vapaa-ajalla tuli näytettyä joillekin ihmisille hotellin edessä temppuja. Yleisö villiintyi sen verran, että hotellihenkilökunta tuli rauhoittelemaan, että pärjättäisiinkö pienemmällä metelillä. Onni ja Tuomas tapasivat kymmeniä uusia tuttavuuksia ja aikovat pitää yhteyttä heihin jatkossakin.

Parasta kilpailun aikaista antia oli se, kun kilpailijat kannustivat toisiaan ja fiilis oli koko ajan äärimmäisen hyvä. Molemmat suunnittelevat osallistumista SakuStarsiin tulevanakin vuonna. Ihmettelivät hiukan miksi SakuStars ei ole kaikessa suuruudessaan tunnetumpi tapahtuma ja ihmisiä tulee ympäri valtakunnan. Esiintyminen tämän kokoisessa tapahtumassa on mahtavaa kun yleisö on täynnä nuoria, jotka kirkuvat, huutavat ja kannustavat. SakuStarsissa oli tänä vuonna kilpailijoita 710 henkilöä sekä siihen päälle vielä mukana olleet aikuiset ja muu yleisö eli tapahtuma on iso.

Haluatteko esiintyä illan kavalkaadissa?

Kun kilpailussa oli Tuomaksen ja Onnin vuoro esiintyä, niin esitys muokkautui vielä paria minuuttia ennen lavalle menoa. Kilpailujen teemana oli luomisen ilo, joten oli varaa luovasti myös muuttaa esitystä viimetipassa. Tuomaksen mukaan ei esityksen kannatakaan niin loppuun asti viilattu olla, etteivät asiat onnistu jos jokin pieni yksityiskohta menee vikaan. Silloinhan kaikki huomaa, että jokin on pielessä ja se luova ajattelu jää pois näkyen toiminnassa. Kaikki esityksessä ei poikien mukaan sujunut kuten oli alun perin ajateltu, mutta kultaa tuotiin tullessa takaisin.

Kilpailuesiintymisen jälkeen kilpailujärjestäjät kysyivät pojilta pukuhuoneessa, jos he haluaisivat esiintyä illan kavalkaadissa. Mikä ettei - tottakai – siellähän perinteisesti esiintyvät kilpailijat, jotka ovat voittaneet. Hetkeä ennen illan esiintymistä kysyivät millä sijalla ovat kilpailussa olleet. Kuullessaan, että voittivat, oli aivan mahtava fiilis lähteä lavalle esiintymään.

SakuStars

SAKUstars on kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville ja suurin vuosittainen SAKU ry:n (Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto) tapahtuma. Opiskelijat mittelivät taitojaan Joensuussa järjestetyissä Saku Stars kilpailuissa kolmen päivän ajan teemalla ”luomisen iloa”. Kilpailussa on sarjoja sekä lähetettäville että paikanpäällä tehtäville töille/suorituksille. Osallistujat voivat olla aloittelijoita, harrastajia tai taiteen alan opiskelijoita. SakuStarsissa on myös hyvä mahdollisuus tutustua samanhenkisiin nuoriin eri puolilta Suomea, kilpailla ja seurata muiden esityksiä sekä saada palautetta tuomareilta. Kisoissa tuomaroinut ja päättäjäisissä esiintynyt Sam Vaherlehto kommentoi kilpailijoiden esityksiä huikeiksi elämyksiksi ja piti puitteita mahtavina.

Kilpailuun osallistui yhteensä 710 kilpailijaa 25 lajissa. Lisäksi ennakkosarjan kuuteentoista lajiin osallistui 414 kilpailijaa. 

Sataedun markkinointi- ja viestintäpäällikkö Irma Toivonen-Okuogume

Lisää uusi kommentti