Työharjoittelu tukee kokkipojan koulutusta

06.10.2015 13:21 -- johvir1

Tekemällä oppii Ruukussa ja kentällä

Työharjoittelu tukee kokkipojan koulutusta

Opetusravintola Sataedu Ruukku on uusinut ilmettään ja aukioloaikojaan. Toimintaa on kehitetty saadun asiakaspalautteen pohjalta. Syksyn aikana Ruukku on aloittanut myös yhteistyön kokemäkeläisen yrityksen Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen kanssa.  

Ruukku on palvellut syyskuusta alkaen asiakkaitaan joka arkipäivä –myös maanantaisin. Lounasta saa koulupäivinä kello yhdestätoista aina kello yhteen asti. Isot pöydät ovat saaneet väistyä uusien kevyempien pöytien tieltä. Kahden ja neljän hengen pöydät mahdollistavat palapelimäiset pöytäjärjestykset, ja lounastajille jää enemmän yksityisyyttä jatkossa.

Työssäoppimalla oikeaa osaamista

Ravintola Ruukku toimii ammattiin opiskelevien kokkien ja tarjoilijoiden oppimisympäristönä. Opiskelijat saavat kokemusta, taitoja ja varmuutta aidoissa  asiakaspalvelutilanteissa. Käytännön taitoja voi vahvistaa tutussa ympäristössä opettajan tuella. Tämä tukee opiskelijoiden siirtymistä työelämään.  

Ammatillisessa koulutuksessa oppiminen siirtyy yhä enemmän työpaikoille. Oppilaitosten tekemä yhteistyö työelämän kanssa varmistaa sen, että koulutus vastaa työelämän vaateita. Yhteistyöstä hyötyvät niin opiskelijat, jotka pääsevät luomaan työelämässä tarpeellisia verkostoja kuin myös työelämän edustajat, joille oppilaitokset voivat tarjota palveluita ja uusia tulevia työntekijöitä.

Monipuolista kumppanuutta ja kehitystyötä Kokemäellä

Kokemäellä Sataedu tekee tiivistä yhteistyötä Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen yrittäjä Mika Lavoniuksen ja keittiömestari Janne Selinkosken kanssa.

Sataedu Ruukun vetäjä kouluttaja Tiina Grönholm iloitsee yhteistyöstä. Pitkäjärvi pystyy tarjoamaan opiskelijoille erinomaisia työssäoppimis- ja harjoittelupaikkoja.

”Lavonius ja Selinkoski ovat pitkän linjan ammattilaisia ja yhteistyö on joustavaa”, kertoo Grönholm ja jatkaa ”Pitkäjärvellä on luotu hyvät ohjausmenetelmät sekä siellä tunnetaan tutkinnon perusteet että arvioinnin keskeiset kriteerit. Toiminta on monipuolista ja eteenpäin suuntaavaa. Tämä luo hyvän pohjan yhteistyölle.”

Pitkäjärvi tarjoaa majoitus- ja ravintolapalveluita ympäri vuoden vaikkakin selkeä sesonkiaika osuu kesäkuukausille. Mika Lavenius aloitti Pitkäjärvellä yrittäjänä noin vuosi sitten ja kertoo, että palveluita ja puitteita kehitetään voimakkaasti. Yrityksen tavoitteena on luoda alueelle alan paras palvelukonsepti.

Pitkäjärven keittiössä riittää kapasiteettia myös isojen juhlien järjestämiseen. Keittiötä luotsaava Janne Selinkoski kertoo jakavansa mielellään omaa osaamistaan harjoittelijoille. ”Tärkeintä alan työssä on kuitenkin viimepelissä palo keittiötyöhön ja halu kokata”, Selinkoski täsmentää. 

Ruukun annokset valmistetaan tuoreista raaka-aineista aina alusta asti. Lounaslistan voi tilata suoraan omaan sähköpostiin tai katsoa verkosta. Kuvassa vasemmalta: Jasmin Nyholm, Janina Heinola, Tiina Grönholm, Heidi Haraholma ja Emilia Setälä.

 

Pitkäjärven voimakaksikko Mika Lavonius ja Janne Selinkoski kesäterassi Werannalla. Tässä miljöössä järjestetään juhlia ja tapahtumia ympärivuoden.

 

Teksti ja kuvat: Johanna Virtanen, Sataedun viestintä

Juttu on julkaistu Kokemäen yrittäjien tiedotuslehdessä Yritysavain 3/2015