Ilusalongi ja Spa kultuur - niistä on Pärnu tehty, osa 2.

23.04.2016 00:46 -- tuisun

Kh-alan opettaja Tuija Pärnussa 11.4- 24.4.2016

Toinen viikko jatkui vierailuilla opiskelijoiden työssäoppimispaikoissa; Viiking Spa Hotelli ja Strand Spa & Konferenssihotelli. Molemmissa paikoissa opiskelijat olivat jo päässeet tekemään hoitoja oikeille asiakkaille. Näissä hotelleissa käy paljon myös suomalaisia matkailuryhmiä ja hoidot ovat erittäin suosittuja, varauslistat ovat täynnä monta viikkoa eteenpäin eli tekemistä riittää. Ja täällä pärjää tarvittaessa myös suomen kielellä. Pientä jännitystä aiheutti hieman erilainen hoitojen sisältö sekä ajankäyttö, mihin koulussa on totuttu. Pientä tsemppausta ja uskoa omiin kykyihin, niin hyvin työt lähtivät käyntiin.

                                      

Pääsimme tutustumaan myös kolmen muun Spa-hotellin hoitolaosastoihin vaikka niissä ei tällä hetkellä ollutkaan Sataedusta opiskelijoita. Estonia Resort Hotel & Spa sekä Estonia Medical Spa & Hotel ovat lähiaikoina käyneet läpi suuret remontit ja se näkyi myös hoitolaosastoilla. Hoitolaosastot olivat suuret ja hoitotarjonta erittäin monipuolinen. Perushoitojen lisäksi on laaja valikoima vartalohoitoja ja erilaisia hierontoja. Opettajankin silmät loistivat innosta nähdessäni toinen toistaan hienompia hoitohuoneita ja miettiessäni miten tänne pitäisi ehdottomasti saada opiskelijoita ensi vuonna. Hoitoloissa työskentelee noin 15 kosmetologia ja sesongin ollessa kiivaimmillaan, kutsutaan apuun vielä extratyöntekijöitä. Toisessa näistä hoitoloista oli työssäoppimassa kaksi teneriffalaista kauneudenhoitoalan opiskelijaa, jotka tapasimme myös ensimmäisellä viikolla koulun hoitolassa.

    

Viimeiseksi vierailukohteeksi jäi ehdottomasti komein ja miljööltään arvokkain eli Hedon Spa & Hotel, joka koostuu kahdesta eri rakennuksesta. Spa-osasto sijaitsee vanhassa mutakylpylässä, joka rakennuksena edustaa uusklassista tyyliä ja on valmistunut vuosina 1926–1927. Puitteet rentoutumiseen olivat luxusluokkaa ja hoitohuoneiden sisustuksessa oli hyödynnetty hienosti vanhaa ja uutta. Myös hoitotarjonta oli monipuolista ja selvästi hyvin tarkkaan suunniteltu tämän hotellin kohderyhmän eli lähinnä aikuisten tarpeisiin. Saimme perusteellisen esittelyn koko hotellin toiminnasta ja pääsimme katsomaan myös upeita hotellihuoneita, jotka sijaitsevat uudisrakennusosassa. Istuessamme lopuksi kahvilla, minun piti vielä uudelleen varmistaa, olisiko tännekin mahdollista päästä työssäoppimaan ja onneksi sain myöntävän vastauksen.

     

Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut viikko/koko jakso ja paljon mahdollisuuksia jatkaa ja kehittää yhteistyötä niin Pärnu Kutsehariduskeskuksen kuin eri kylpylähotellien kauneudenhoito-osastojen kanssa. Pärnu vanhana kylpyläkaupunkina; kylpylätoimintaa jo vuodesta 1838, näytti parhaat puolensa hetkittäisestä koleasta säästä huolimatta. Ystävälliset ihmiset, jotka esittelivät meille hoitoloita kiireestään huolimatta, ottivat opiskelijat huomaansa ja olivat valmiita opettamaan uusiakin hoitoja, tekivät vaikutuksen.

Aitäh ja näeme varsti jälle!

 

 

Lisää uusi kommentti