Suuri kilpailupáivá

12.03.2013 10:57 -- tiigro

Unkarista Kirsti ja Tiina raportoivat seuraavaa:

Lauantaina 9.3 koko palvelualan rakennus oli "kilpailukenttáná", kun nuoret kokit , kondiittorit ja tarjoilijat esittelivát taitojaan. Lisáksi tarjolla oli luentoja ja tuote-esittelűjá: makkaran valmistusta, baristatoimintaa, Palinka-tietoutta, cocktailkisa űm.

Kondiittorit olivat valmistaneet mitá mielikuvituksellisempia kakkuja. Voittokolmikon tűőt otetaan paikalliseen konditoriaan műűntiartikkeleiksi ja opiskelijat saavat tűőpaikan. Kokkiopiskelijat kilpailivat kolmen ruokalajin kisassa. Raaka-aineet oli ennalta annetut, mutta jokainen sai loihtia oman suunnitelmansa mukaan annokset. Náitá kilpailuannoksia páásimme műős maistelemaan arvovaltaisen tuomariston kanssa. Tuomaristo koostui láhiűmpáristőn arvostetuista ja maineikkaista hotelli- ja ravintola-alan űrittájistá. Tuomaristo oli erittáin tarkka ja vaativainen. Tarjoilijat kisasivat kattauksilla. Tuomarit esittivát tiukkoja kűsűműksiá menukokonaisuuksista, juomavalinnoista seká katteen sopivuudesta valittuun teemaan.

Űksi tuomareista puhui váhán suomea. Hán on arvostettu hotellinjohtaja Unkarissa. Hán oli kiinnostunut ottamaan aikuisopiskelijoita tűőssáoppimaan hotelleihinsa. Páiván páátteeksi parhaat opiskelijat saivat pokaalit ja kaikki opiskelijat palkittiin osallistumisesta kisaan.

 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Marko Kemppinen (ei varmistettu)
Hienoa kuulla että olette päässeet osallistumaan monenlaisiin koulun järjestämiin tapahtumiin. Bekescsaban ystävämme ovat monipuolisia tapahtumanjärjestäjiä, ja aina niin että opiskelijat ovat tavalla tai toisella mukana. Toivotaan että mukananne tulee hyviä uusia ajatuksia myös omaan työhönne. Ei voi kuin ihailla tätä "unkarilaisesta" kirjoitustanne! Mieleen tulee vääjäämättä Putous-sarjan Karim, joka voisi tässä kohtaa todeta että "UH! iihhanat somelaiset muijat Unkarissa! ;-)"

Lisää uusi kommentti