Ympyrä sulkeutuu...

17.11.2017 19:36 -- tuomak1

 

Torstaina Haagista Einhoveniin… suunnittelemamme juna oli aamulla peruutettu, joten aikataulu meni jo lähtiessä uusiksi. Onneksi Alankomaat ovat junien luvattu maa, joten uusi vaihtoehto löytyi helposti. Matka Haagista maan kaakkoisosaan Eindhoveniin kestää noin puolitoista tuntia. 

 


Aamupäivällä tutustuimme SintLucasin Eindhovenin kampukseen, joka on media-alan teknisen puolen oppimisympäristö. Vastaava Sataedussa on Nakkilan toimipaikka sillä erotuksella, että tällä kampuksella oli toista tuhatta opiskelijaa. Koko SintLucasissa 3000 ja henkilöstöä noin 390 eli opiskelijoita yhtä paljon kuin Sataedussa. Eindhovenin kampus on rakennettu Phillipsin vanhoihin tehdaskiinteistöihin, joita alueella riittää loputtomasti. Muutenkin koko alue rakentuu näihin Phillipsiltä jääneisiin tiloihin ja pitävät sisällään tänä päivänä paljon teknologia alan yrityksiä sekä startup-yrityksiä. 

 


SintLucasista jäi mieleen tapa tehdä asioita eri tavalla ja heistä huomasi, että he ovat loistavia siinä mitä tekevät. He myös rohkeasti kyseenalaistavat omia järjestelmiä ja koittavat löytää entistä parempia tapoja tehdä asioita. SintLucas hieman kapinallinen ammatillinen oppilaitos.  Pääsykokeet ja muutosajatuksia koskien tarkastajien valtaa. Mahdollisuus yhdistää amk tasoa, Lontoolaisen korkeakoulun kanssa. SintLucasissa oli pajon yhdistettyjä luokkia, jotka toimvat aidosti samoissa tiloissa... Hybridiajattelua.

 

Iltapäivän kohteena Summa College myös Eindhovenissa. Täällä saimme kuulla tason 1 opetuksesta ja pääsimme näkemään myös opetustiloja. Kauppaa harjoitellaan oikeanlaiseksi  lavastetussa ympäristössä. Keskustelua herätti niin  Suomen taso 4 kuin täällä tasot 1-4. Joka järjestelmällä on omat kulttuuriset lähtökohtansa ja perustelunsa. Kaiken kaikkiaan paljon voidaan oppia puolin ja toisin. Summa oli oppilaitoksena mammutti 19000 opiskelijallaan ja 17 toimipaikallaan. 

 

Perjantaina ympyrä sulkeutui ja paluu MBO Raadiin. Tällä kertaa matkaan lähti vain Anne, koska Tuomas jäi hotelliin sairastamaan. MBO Raadissa käytiin viikon tapahtumat läpi. Nostettiin esiin joka kohteesta kehittämiskohteet ja kotiin viemiset. 

 


Huomioita!

  • Ruoka on melko edullista
  • Aurinko paistoi
  • Tarjolla vain kahvia kahvikoneesta, mutta organisaation omista mukeista.
  • Eindhoven = Phillips 
  • Kaupat auki monena päivänä vai 18.00
  • Sprinter juna on hidas ja Intercity on nopea

 

Anne ja Tuomas