Uudistuksen syksy

19.10.2012 12:01 -- matiso

Viikot kuluvat kovaa vauhtia ja minulle on välittynyt viestiä, että sataedulaisista tuntuu siltä, että monet asiat ovat edelleen kovin auki. Näin asia vielä osin onkin, osa on asioista on ehditty hyvin valmistella ja päätöksiä alkaa tulla ulos lähiviikkoina. 

Meillä on nyt aito siirtymävaihe menossa, nykyisellä organisaatiolla jatketaan vuoden loppuun ja ensivuonna aloitetaan uudella organisaatiolla. Tämä väistämättä aiheuttaa jonkin verran epätietoisuutta.  Tavoite on saada asiat eteenpäin mahdollisimman pian.

Minulle on kerrottu, että kun kysyy tulevan vuoden tilanteesta esimerkiksi koulutusjohtajilta tai valituilta koulutuspäälliköiltä saati muilta, vastausta ei tiedetä vielä.  Koulutuspäälliköiden osalta perehdytys on vasta alkamassa ja myös heillä on varmasti paljon kysymyksiä.  Johdon osalta on käynnistymässä muutosjohtamisen valmennusohjelma, sitä myötä erityisesti koulutuspäälliköt saavat tukea omaan työhönsä.

Itse odotan paljon tulevista toimialapäivistä, niissä varmasti saadaan koottua asioita yhteen ja vuoden 2013 aloitusta helpommaksi. Toivon niissä itse kunkin olevan aktiivinen ja tuovan oman näkemyksen esiin.

Toimialaorganisaatio tuo tullessaan lisäksi meille myös muita asioita, jotka pitää miettiä uusiksi. Opiskelijapalvelut tulee omaksi kokonaisuudekseen yhtymäpalveluihin. Muutenkin termi yhtymäpalvelut tulee sisältämään jatkossa nykyiset yhtymäpalvelut ja nyt yksiköissä olevat tukipalvelut. Nyt yksiköissä olevat  ravitsemus-, puhdistus- ja tekniset palvelut ovat osa yhtymäpalveluita.  Näiltä osin asia on esillä tarkemmin kun yhtymäpalvelut kokoontuvat lokakuun lopussa.

Opintoalavastaavan tehtäväkuva ja nimike tulevat muuttumaan vuodenvaihteessa, tästä on käyty keskustelua jo luottamusmiesten kanssa ja sovimme miten etenemme, henkilöstöpäällikkö tulee tapaamaan kaikki opintoalavastaavat vielä vuoden loppuun mennessä.

Opetus- ja  kulttuuriministeriö lupasi, että tämän hallituskauden opiskelijapaikkavähennykset ammatillisessa koulutuksessa tulevat alueittain julki elokuussa. Nyt näyttää siltä, että kohdennetut vähennyssuunnitelmat julkistetaan vasta kuntavaalien jälkeen, tästä oli 17.10 Helsingin Sanomissa juttu. Sataedun osalta valmistelu alkaa vasta kun tiedämme tulevat vähennysluvut osaltamme.  Tästä on minulta kysytty ja ilmeisesti jonkin sortin huhuakin on liikkeellä.

Lisää uusi kommentti