Ulkoinen arviointi, tilinpäätös ja vähän vaaleistakin

16.04.2015 13:35 -- matiso

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on käynnistänyt ammatillisen koulutuksen järjestäjien laadunhallintajärjestelmien ulkoisen arvioinnin. Sataedu pääsi niiden 35 koulutuksen järjestäjän joukkoon johon arviointi tehdään. Tulevan viikon maanantai ja tiistai (20-21.4) ovatkin vilkkaita päiviä. Arviointiin osallistuu omistajien ja sidosryhmien edustajia ja tietysti meitä sataedulaisia yhteensä yli 150 henkilöä.

Meillä on jo nyt odotuksia arvioinnin palautteesta, jolla pystymme jatkossakin kehittämään omaa toimintaamme.Vaikka jo valmistautuminenkin on vaatinut melkoisen työmäärän, olen tyytyväinen, että olemme mukana.

Viime vuodesta tuli taloudellisesti positiivinen vaikka ammatillisen koulutuksen säästöt jo purivatkin. Oppilaitoksen lukuvuosi ja talousarviovuosi ovat eri jaksotuksella, talous varmaan heilahtelee tulevina vuosina todennäköisesti voimakkaasti vuosittain. Säästöt tulevat kalenterivuosittain ja toiminta on monelta osin sidoksissa lukuvuoteen. Kuntataloudessa pitää kuitenkin toimia pidellä tähtäimellä ja jos muutaman vuoden jaksolla ollaan plussalla, niin hyvin on selvitty. Tärkeintä meillä tietysti on tarkoituksenmukainen ja laadukas koulutus ja tulevaisuuden tekeminen, kunnossa oleva talous takaa osaltaan sitäkin.

Sunnuntai iltana sitten selviää vaalitulos, toivottavasti uusi hallitus saadaan aikaiseen nopeasti. Toisen asteen koulutukseen kohdistuu erittäin kovat säästöpaineet, suunnitellut muutokset lainsäädännössä kaatuivat aivan kalkkiviivoilla ja tilanne on aivan auki tulevaisuuden osalta.