Maaliskuun kuulumisia

18.03.2013 14:49 -- matiso

Talven lumisateet ovat toivottavasti takanapäin. Vielä saadaan nauttia kylmistä öistä ja kauniista päivistä. Eilen illalla oli pohjoisella taivaalla harvinaisen voimakkaat revontulet ja ilmeisesti ne näkyvät vielä tulevinakin iltoina.

Sataedun opettajia on ollut kansainvälisessä vaihdossa viime viikkoina useampi, tälle viikollekin osui muutaman opettajan ulkomaanjakson alku. Me muut olemme päässeet tunnelmaan  lukemalle heidän kuulumisiaan blogeista. Olemme panostaneet kansainväliseen toimintaan tänä vuonna ja jo viime vuonnakin. Vaikka talous tulee olemaan tiukilla lähivuosina, pyrimme systemaattisella työllä mahdollistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan kv-osaamisen vahvistamisen.

Uusi organisaatiomalli näyttää mahdollisuutensa, kun kokoamme voimiamme Kankaanpäässä. Sataedulla on tulevana syksynä uusi opetusravintola Kankaanpäässä, vanhat ravintolat ajetaan alas ja uudessa opetusravintolassa kokoamme osaamisemme saman katon alle. Tästä tarkemmin verkkosivujen uutisissa.

Yhteishaku päättyi perjantaina.  Oli mukava lukea hakijatiedot aamulla, sillä hakijoita on muutama enemmän kuin vuosi sitten, vaikka opiskelupaikkoja on vähemmän tarjolla. Tänä vuonna Satakunnassa on selvästi vähemmän 16-vuotiaita kuin viime vuonna ja ikäluokkavähenemä tulee jatkumaan vielä tästä eteenpäinkin. Yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa mekin osaltamme olemma varmistamassa nuorisotakuun toteutumista.