Itsenäisyyspäivä

05.12.2016 09:15 -- matiso

Hyvin erilaiset tunnelmat itsenäisyyspäivästä kuin kertaakaan ennen. Lähden työmatkalle Brysseliin itsenäisyyspäivänä aikaisin aamulla, valmistelukokous alkaa Brysselissä iltapäivällä. Ensimmäinen kerta kun olen itsenäisyyspäivän ulkomailla. Tai no, lasketaanko Bryssel ulkomaaksi? Se on eurooppalaisen ja monelta osin suomalaisenkin hallinnon keskus. Tämä viikko on ensimmäinen ammatillisen koulutuksen viikko Euroopassa. Komissaari Thyssen avaa viikon maanantaina, hän osallistuu eri seminaarien lisäksi myös päätösseremonioihin perjantaina 9.12.. Komissiolta ammatillisen koulutuksen viikko on vahva viesti ammatillisen koulutuksen arvostuksesta ja kannustus, että arvostus ja vetovoima vielä kasvaisivat.  Keskiviikkona osallistun ammatillisen koulutuksen laadun seminaariin ja torstaina European Business Forum on VET-seminaariin.

 

Samalla kun itse olen Brysselissä, työhuoneessa on metallilaatikko odottamassa Suomen satavuotisjuhlaa, juhlaviestissä on muistoja vuosikymmenten takaa odottamassa aukaisua satavuotisjuhlaan. Sinetöity laatikko on odottanut avaamista jo pitkään ja vielä saa odottaa vuoden, viimeiseksi vuodeksi toimme sen arkistosta minun huoneeseeni. Vahva usko Satakuntaan, Suomeen ja ammatilliseen koulutukseen on aikanaan ollut.

 

Nämä kaksi hyvin erilaista tapahtumaa kertoo siitä mitä ammatillisen koulutus on. Vahvasti paikallisesti lähtökohdista lähtevää, työelämän tarpeisiin vastaavaa toimintaa ja toisaalta ammatillisella koulutuksella on hyvin vahva viiteyhteys eurooppalaiseen kehitykseen.

 

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Matti

 

 

 

 

 

 

 

Lisää uusi kommentti