Alkusyksyn tunnelmia

03.09.2012 12:56 -- matiso

Lukuvuosi on taas lähtenyt käyntiin. Henkilöstöpäivä oli ja meni ja uskon, että minun lisäksi moni jäi odottamaan Työterveyslaitoksen tulevia työpajoja yksiköittäin. Onneksi työhyvinvointimme oli vähintään hyvällä tasolla, parannettavaa tietysti on aina.

Opetus- ja kulttuuriministerön piti julkaista opiskelupaikkavähennyssuunnitelmansa elokuun aikana, julkistus viivästyy ilmeisesti muutamalla viikolla. Yli 7000 paikkaa tulee poistumaan kolmen vuoden aikana vähennyksissä. Tuleva syksy näyttää miten vähennykset tulevat koskettamaan Satakuntaa ja Sataedua.

Organisaatiouudistus tulee työllistämään tänä syksynä meitä vielä paljon. Koulutuspäällikkövalinnat ovat ensimmäinen näkyvä askel nyt syksyllä etenemisestä. Pyrimme tiedottamaan omaa väkeä säännöllisesti asioiden etenemisestä. Kannattaa myös katsoa Ruorista ainakin johtoryhmän muistiot, niissä näkyy valmistelun eteneminen.

Viime perjantaina  oli Satakuntapäivä Kankaanpäässä, yhtenä puhujana oli Juha Kostiainen SITRA:sta, yhdellä hänen esityksensä sivulla oli merkittävä ajatus, se meni muistaakseni suurin piirtein näin: " Yksikään yritys ei  ole mennyt konkurssiin sen takia, että se olisi tehnyt vääriä asioita. Moni yritys on ajautunut konkurssiin, koska se on tehnyt aikanaan oikeaita asioita liian kauan". Uskon, että esitetty ajatus sai suurimman osan kuulijoiden ajatuksista heräämään.

Matti

Lisää uusi kommentti